Οι… κουτόφραγκοι και οι «εξπέρ»

Τα οικονομικά δεδομένα των περισσοτέρων ομάδων στη Super League δεν είναι καλά. Για να μη γράψουμε ότι είναι άσχημα. Στη Football League τα πράγματα είναι –τουλάχιστον– τραγικά. Ομάδες αποχώρησαν, γιατί δεν άντεξαν οικονομικά, και άλλες παραμένουν «με τα δόντια». Και αρκετές αναζητούν πηγές εσόδων στο στοίχημα… Όμως, αμφότερες, οι διοργανώτριες, η ΕΠΟ και η Πολιτεία δηλώνουν αδυναμία να ελέγξουν την κατάσταση. Ώστε, όποιος δεν μπορεί, να μη συμμετέχει. Με συνέπεια να απαξιώνει το προϊόν. Άραγε, η αιτιολογία τους –ότι δεν μπορούν– ευσταθεί; Ή μήπως αποτελεί «προφάσεις εν αμαρτίαις»;

Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές μέρες, η Εθνική Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου στο γαλλικό ποδόσφαιρο επέβαλε στη Λιλ ποινή υποβιβασμού (στη Ligue 2) λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η τιμωρία είναι με αναστολή, και δεν θα εφαρμοστεί μόνο αν ο μεγαλομέτοχός της και το Δ.Σ. της εταιρείας αντιμετωπίσουν πειστικά τα προβλήματα. Δηλαδή, δεν θέσουν σε κίνδυνο το προϊόν που λέγεται Ligue 1.

Αυτά οι… κουτόφραγκοι. Στην Ελλάδα, η Super League αλλάζει κάθε τρεις και λίγο –ακόμα και μεσούσης της περιόδου– τους κανονισμούς. Και αποφασίζει, π.χ., τον Σεπτέμβρη ότι δεν χρειάζονται play offs, από τα οποία θα προέκυπταν οι κάτοχοι του δευτέρου εισιτηρίου στο Champions League και τρία του Europa Legue. Και λίγους μήνες μετά, ομόφωνα, αποφαίνεται ότι πρέπει να γίνει διοργάνωση League Cup, η οποία δεν θα έχει κανένα διακύβευμα!..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα