Οι μεταγραφές δίνουν «οξυγόνο»

Το «χαλάκι» των νικών και της πρώτης θέσης πλέον δεν μπορεί να κρύβει για περισσότερο τα «τρανταχτά» αγωνιστικά ζητήματα από τα οποία ταλανίζεται ο ΠΑΟΚ.

Σύμφωνοι ότι στην αρχή όντως ο «Δικέφαλος» έπαιζε ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο –ειδικά εντός έδρας–, αλλά οι συνεχόμενοι αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League ουσιαστικά φανέρωσαν μια ώρα αρχύτερα την αγωνιστική ένδεια του ρόστερ.

Είχαμε τονίσει και το καλοκαίρι, όταν αποχώρησαν για διάφορους λόγους από το έμψυχο δυναμικό κοντά στους 16-17 παίκτες, ότι στον ΠΑΟΚ τίθεται ζήτημα λύσεων, αφού οι αντικαταστάτες ως ευστοχία επιλογής ήταν απόλυτα ενδεδειγμένες λύσεις, αλλά ήταν λίγοι. Μόλις 5 στον αριθμό (6 αν υπολογίσει κανείς και την επιστροφή του Αλέξανδρου Τζιόλη) που απολύτως φυσιολογικά δεν μπορούν να καλύψουν κενά άλλων… 10.

Είναι ενδεικτικό ότι όσο ακόμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν δυνάμεις, η αγωνιστική τους παρουσία και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ωστόσο, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αγώνας που είχε παρουσιαστεί ως αυτός που θα κρίνει αν η χρονιά θα είναι επιτυχημένη ή όχι, λες και αυτομάτως θα είχε κατακτηθεί το πρωτάθλημα, έχει επέλθει πλήρης κατάρρευση. Σαν να άδειασαν οι «μπαταρίες» τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

«Τεσσάρα» από την Ξάνθη, αποκλεισμός από την Γκινγκάμπ μέσα στην Τούμπα, αγχώδης νίκη με 2-1 κόντρα στην Κέρκυρα με τους «Φαίακες» να αδικούνται από το τελικό σκορ, και ο νέος διασυρμός από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους «Ζωσιμάδες», συνθέτουν το σκηνικό αποσύνθεσης μετά τη μεγάλη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αν ο αποκλεισμός από το Europa League ξεπερνιέται πολύ εύκολα ειδικά φέτος, το προσδοκώμενο +7 που χάθηκε με την ήττα από την Ξάνθη και το σημερινό «φτωχό» +1 από τον κάκιστο Ολυμπιακ, αποτελούν ιστορική χαμένη ευκαιρία.

Όταν μια ομάδα διατείνεται ότι θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από έναν αντίπαλο που έχει χτίσει ολόκληρη «αυτοκρατορία», με τέτοιες εμφανίσεις και αποτελέσματα, στο μόνο που δεν μπορεί να ελπίζει είναι ο τίτλος.

Αν θέλει να ελπίζει ακόμα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ, η λύση είναι προφανής και αυτονόητη. Άμεση ενίσχυση όλων των γραμμών με παίκτες που θα διαθέτουν ποιότητα και ετοιμότητα για την πρόκληση της Super League.

Και τώρα οι μεταγραφές
Πολλά θα κριθούν, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ στις μεταγραφές, αν αυτοί που θα έρθουν θα κουμπώσουν αμέσως με το σύνολο. Περίπου, δηλαδή, όπως έγινε το καλοκαίρι, με πολύ περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία. Αν αυτό συμβεί και οι παίκτες του «Δικεφάλου» συνεχίζουν να βλέπουν τεράστιες τις αντίπαλες εστίες, επειδή σκοράρουν κατά ριπάς, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε τον τίτλο. Βέβαια, παίζει ρόλο τι θα κάνουν στα… ψώνια του Γενάρη οι διώκτες του Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα και έχει έστω και αυτό το οριακό προβάδισμα του ενός πόντου.

Αν οι άνθρωποι που τον διοικούν αντιμετωπίσουν την κατάσταση ρεαλιστικά και δεν κλείσουν τα μάτια τους μπροστά στις αδυναμίες της ομάδας, επειδή η μπάλα πάει στο πλεκτό και το πρόβλημα μπαίνει κάτω από το χαλάκι, τότε είναι βέβαιο ότι θα γίνουν «ηχηρές» και στοχευμένες  κινήσεις. Προβλήματα στο ρόστερ υπάρχουν και κάνουν «μπαμ» από μακριά, αλλά η απόφαση για ενίσχυση είναι ειλημμένη…

Διαφορετικά, σε κάθε ματς που έρχεται, ο ΠΑΟΚ θα παίζει με τη φωτιά και με τα νεύρα του κόσμου του, που βιώνει πολύ έντονα τη φετινή περίοδο.

Περί προσέλευσης του κόσμου
Η αλήθεια είναι ότι την πορεία της ομάδας  του ο κόσμος του ΠΑΟΚ τη βιώνει έντονα από μακριά, αφού η εικόνα στις κερκίδες της Τούμπας είναι αποκαρδιωτική αρκετές φορές. Κόντρα στην Κέρκυρα, η Τούμπα είχε κάτι λιγότερα από 8.000 εισιτήρια κομμένα, κι αυτό δεν αρμόζει σίγουρα σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το γιατί δεν πάει στο γήπεδο μία μεγάλη μάζα ΠΑΟΚτσήδων είναι θέμα ενός άλλου, ίσως και παραπάνω άρθρων, και δεν χρειάζεται να επιδοθούμε τώρα σε μία επιδερμική ανάλυση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα