Οι «μετρόπληκτοι» δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη

Τη μεγάλη κίνηση έκανε ο Σταύρος Καλαφάτης, που του δίνει άλλον αέρα στην μάχη των εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. εξήγγειλε ένα μέτρο ανάσα για όσους έχουν πληγεί από τα έργα για την κατασκευή του μετρό. Μιλάμε για χιλιάδες οικογένειες και εκατοντάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους που βλέπουν καθημερινά τα μαγαζιά τους να φυτοζωούν, καθώς λόγω των έργων του μετρό έχουν υποστεί τεράστια ζημία.

Ο Στ. Καλαφάτης, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι οι «μετρόπληκτοι» θα εξαιρεθούν από τα δημοτικά τέλη, για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, κατηγορώντας τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη για «προχειρότητα» στο θέμα.

«Αυτό που χρειάζονται», είπε αναφερόμενος στους «μετρόπληκτους» ο Στ. Καλαφάτης «είναι η σοβαρή διεκδίκηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο την λήψη απόφασης για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, χωρίς πισωγυρίσματα».

Στο μεταξύ καθημερινά ο Στ. Καλαφάτης «οργώνει» τις γειτονιές της πόλης αποδεικνύοντας ότι έχει φρέσκες ιδέες, καινοτόμες, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της πόλης. Αυτό φάνηκε και στην παρουσίαση των πρώτων 65 υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού την προηγούμενη Κυριακή, όπου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Και βέβαια μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι δεν συμπεριέλαβε μεταξύ των υποψηφίων κανέναν από την δημοτική ομάδα του Κώστα Γκιουλέκα σε μία συμβολική κίνηση, ότι αφήνει πίσω το παλιό.

Ο Καλαφάτης μίλησε για τα χαρακτηριστικά τους και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, αναφερόμενος στους «μικρούς ήρωες της καθημερινότητας» όπως τους ονομάζει ο ίδιος. «Πόλη είναι οι άνθρωποι», είπε. «Και αυτή ήταν η δική μου σκέψη. Να λειτουργήσω ως καταλύτης, να συλλέξω τη δημιουργική διάθεση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, να γίνω ο καλός αγωγός, για να συναντηθούν αυτοί οι άνθρωποι, να συνθέσουν τις ιδέες, να αθροίσουν τις δυνάμεις τους και να πολλαπλασιάσουν την αποτελεσματικότητά τους», υπογράμμισε. «Θα γυρίσουμε σελίδα στο κεφάλαιο της πόλης.

Είμαστε σε μετάβαση, σε μια νέα εποχή. Είμαστε μια ομάδα και ως ομάδα θα παλέψουμε για να κερδίσουμε μια δύσκολη μάχη. Προτιμώ τις εμπνευσμένες πράξεις από τους εμπνευσμένους λόγους. Είμαστε παθιασμένοι να λύσουμε τα προβλήματα της πόλης. Έχουμε πάθος για την πόλη», είπε στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Στ. Καλαφάτη, κάποια γνωστά ονόματα δεν λείπουν, όμως, ακόμα και αυτοί οι υποψήφιοι κρίθηκαν και επιλέχθηκαν ως συμπολίτες, που βιώνουν την καθημερινότητα της πόλης, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της. Και αυτό είναι το βασικό σκεπτικό της συγκρότησης του ψηφοδελτίου. Πως εκείνοι που ζουν την καθημερινότητα, μπορούν να εργαστούν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων. Στόχος ήταν να επιλεγούν υποψήφιοι της διπλανής πόρτας, δραστήριοι και ικανοί.  Κοσμοσυρροή στο Βελλίδειο

 

Κοσμοσυρροή στο Βελλίδειο

Αυτό πάντως που έκανε εντύπωση στην Θεσσαλονίκη είναι το πλήθος κόσμους που συγκεντρώθηκε στην παρουσίαση. Έχουν περάσει πολλά χρόνια που κάποιος πολιτικός κατόρθωσε όχι να γεμίσει το κεντρικό τμήμα της αίθουσας του Βελλιδείου, αλλά χρειάστηκε να πέσουν την τελευταία στιγμή όλα τα διαχωριστικά και να μεταφερθούν δεκάδες καρέκλες για να χωρέσουν οι συγκεντρωμένοι.   Στη Λεωφόρο Στρατού υπήρχε μποτιλιάρισμα, ενώ τα πεζοδρόμια τόσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όσο και στο Βελλίδειο είχαν καταληφθεί από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

Η κομματική κινητοποίηση για την ενίσχυση της υποψηφιότητας Καλαφάτη ήταν πολύ μεγάλη, αλλά το σημαντικότερο είναι για τους ανθρώπους του υποψηφίου δημάρχου ότι τα μέλη και στελέχη της ΝΔ ανταποκρίθηκαν μαζικά. «Έχει να κάνει με το πρόσωπο», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, οι Κώστας Γιουλέκας και Γιώργος Ορφανός και οι γενικοί γραμματείς υπουργείων Σιμόπουλος, Καρακόλης και Κοκόρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα