«Οι ομάδες δεν φτιάχνονται Αύγουστο, ούτε Σεπτέμβρη…»

Δριμύτατη κριτική στον Ιβάν Σαββίδη άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Βεζυρτζής, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση έκανε κακό προγραμματισμό που είχε σαν συνέπεια το απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 ο Νίκος Βεζυρτζής είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τη σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Από όσα έχουμε δει ως τώρα, η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Το πλάνο δεν φτιάχνεται ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο. Το πλάνο γίνεται πιο μπροστά. Απόδειξη όλων αυτών είναι το ότι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε προπονητή μετά από 20 μέρες. Ένα άλλο στοιχείο που είναι εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας είναι ότι κάναμε μεταγραφές στις 31 Αυγούστου. Αυτό δείχνει ότι ο προγραμματισμός δεν έγινε σωστά. Δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ αυτό. Φαίνεται από μόνο του».

Για τον λόγο που δεν υπάρχει πλάνο στον ΠΑΟΚ: «Αυτό πρέπει να ερωτηθεί σε αυτούς που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον ΠΑΟΚ. Αν ο καθένας νομίζει ότι τα ξέρει όλα είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί τον ίδιο. Στο τέλος της χρονιάς ας κάνει τη σούμα και ας δει τι πέτυχε. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Γίνονται εξωπραγματικά πράγματα στον ΠΑΟΚ. Ένα σωματείο που διαθέτει αυτή τη στιγμή απίστευτη οικονομική ευχέρεια».

Γιατί δεν πιάνουν τόπο τα εκατομμύρια του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν είμαι λογιστής του. Δικά του είναι τα χρήματα, τα κάνει ό,τι θέλει. Ας το σκεφτεί ο ίδιος γιατί δεν πιάνουν τόπο. Κάθε χρόνο ξεκινάμε με ελπίδες και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ενός και του άλλου και στο τέλος κάνοντας τη σούμα βλέπουμε ότι τα χρήματα πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Εύχομαι φέτος να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να έβαλαν μυαλό. Από τις ως τώρα πράξεις και τις ενέργειές τους φαίνεται ότι δεν έβαλαν. Μπορεί, όμως, να προσγειώθηκαν και να είδαν τι γίνεται».

Για το γεγονός ότι παρά την παραγοντική του τεχνογνωσία είναι έξω από τον ΠΑΟΚ: «Σε όλη τη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχαν ούτε μετοχές ούτε μεγαλομέτοχοι. Υπήρχε ο κόσμος που ψήφιζε και βάσει της αξίας και προσφοράς έβγαζε τις διοικήσεις και τοποθετούσε τον κάθε παράγοντα είτε σε θέση προέδρου, είτε σε άλλες θέσεις. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά. Τώρα υπάρχουν οι μέτοχοι, τα λεγόμενα αφεντικά που καθορίζουν τις τύχες του σωματείου και της τσέπης τους. Όταν οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τις επιλογές τους εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε είτε θετικές είναι είτε αρνητικές. Αυτός πληρώνει το μαγαζί και κάνει τις επιλογές του. Ο καθένας κρίνεται από την αξία του και τα αποτελέσματα που φέρνει. Βέβαια, ποτέ οι μεγάλες ομάδες δεν έγιναν μόνο με τα χρήματα».

Για το αν θα επέστρεφε: «Όπως ήρεμα πήγα, ήρεμα έφυγα κιόλας και με δική μου πρωτοβουλία. Οπότε είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει ούτε να το συζητάω, ούτε να απασχολεί και κανέναν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα