“Οι παλιές πολιτικές και το πελατειακό σύστημα δεν έχουν θέση στη Ν.Δ.”

Για το τι μέλλει γενέσθαι στη Νέα Δημοκρατία μίλησε η Μαριέτα Γιαννάκου που επικεντρώθηκε και στους καυγάδες εντός της παράταξης, μετά την αναβολή των εσωκκοματικών εκλογών.

Συγκεκριμένα απαντώντας αν πιστεύει ότι ομαλοποιείται η κατάσταση στο κόμμα και τι πρέπει να γίνει ώστε να επιδιορθωθεί η ζημιά η πρώην υπουργός μιλώντας στον real fm είπε: «Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να επιδιορθωθούν ορισμένα πράγματα. Αυτό που έγινε ήταν περισσότερο η έκφραση ορισμένων παρακμιακών φαινομένων που υπήρξαν στο κόμμα και που, αν θέλετε, αναδύθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία έφερε και σύγχυση και έδειξε ένα δρόμο για νέες πολιτικές. Οι παλιές πολιτικές πλέον και οι τρόποι, το πελατειακό σύστημα, όλα αυτά, δεν έχουν ρόλο. Μιλάω πολύ ανοικτά γιατί θα σας πω κάτι: αν η ΝΔ δεν βρισκόταν σε δυσχερή πολιτικά θέση δεν θα είχε σημασία ένα τεχνικό πρόβλημα, τόση μεγάλη. Θα ξεπερνιόταν. Επομένως αυτό που πρέπει να γίνει είναι πρώτον να εφαρμόζεται πιστά το καταστατικό και αυτό παραβιάστηκε κατά καιρούς. Γενικά δεν λειτούργησε σωστά το καταστατικό».

Και σημείωσε: «Η εφορευτική επιτροπή η ίδια, όπως προβλέπει το καταστατικό, αποτελείται κυρίως από άτομα τα οποία είναι διορισμένα σε διάφορες υπηρεσίες του κόμματος. Το πράγμα στράβωσε από την αρχή όταν ο κ. Σαμαράς αφού δήλωσε ότι παραιτείται εν συνεχεία όρισε αντιπρόεδρο και το επόμενο λεπτό αυτός έγινε πρόεδρος. Αυτά δεν είναι σωστά και λογικά διότι το καταστατικό λέει ότι πρέπει αυτός που παραιτείται να παραμείνει, όπως παρέμεινε ο κ. Καραμανλής, μέχρις ότου γίνει η εκλογή του επομένου. Εάν δεν παραμείνει τότε ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά αντιπρόεδρος που υπάρχει, όχι που γίνεται εκείνη τη στιγμή για να γίνει πρόεδρος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα