“Οι πολύτεκνοι δεν έχουν σχέση με τη λαιμαργία της πλουτοκρατίας”

Το θέμα των πολυτέκνων έθεσε στο υπουργείο Εργασίας ο Νίκος Νικολόπουλος σε ομιλία του στη Βουλή  και ζήτησε τη συνέπεια του πρωθυπουργού, στις προ τριετίας δεσμεύσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Εκμεταλλευόμενος επίκαιρη ερώτησή του για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος επέκτεινε την ομιλία του, αναφερόμενος και στα προβλήματα των πολυτέκνων, έχοντας απέναντι του τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσο Πετρόπουλο.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Αντί της σταδιακής βελτίωσης των οικονομικών δυνατοτήτων των πολυτέκνων, η σημερινή κυβέρνηση εξαφανίζει και το τελευταίο εναπομείναν δημογραφικό κίνητρο, μετά και την κατάργηση και του πολυτεκνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και οδηγεί τους πολυτέκνους σε φτωχοποίηση.

Ακόμη, αφαιρέθηκε η χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου στους πολυτέκνους από τους φορείς που κοντά έναν αιώνα είχαν αυτή την υποχρέωση.

Απέκλεισε σημαντικό αριθμό πολυτέκνων από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το κοινωνικό μέρισμα και κάθε είδους βοήθημα, θέτοντας κριτήρια δήθεν πολυτελούς διαβίωσης. Πρόκειται, κύριε Υπουργέ, για γενικόλογο και προσβλητικό προσδιορισμό. Ας ειπωθούν επιτέλους ονόματα.

Ποιοι, πόσοι σε τελική ανάλυση είναι οι πολύτεκνοι που διάγουν πολυτελώς; Εγώ, που είμαι και βουλευτής τα φέρνω δύσκολα βόλτα, πόσο μάλλον άλλοι συμπατριώτες μας που διαβιούν σε συνθήκες φτωχοποίησης».

“Απαράδεκτη οποιαδήποτε μείωση στο επίδομα”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε: «Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε μείωση στο επίδομα των πολυτέκνων, τη στιγμή μάλιστα, που όπως ισχυρίζεστε αυξάνει το κονδύλι των οικογενειακών επιδομάτων κατά 40%! Δεν μας ενδιαφέρει αν λέγεται επίδομα στήριξης τέκνων ή πολυτεκνικό ή άλλο.

Ας το “βαφτίσει” όπως θέλει η κυβέρνηση, αρκεί οι πολύτεκνοι που ακόμη λαμβάνουν επίδομα να μην έχουν μείωση ούτε ένα ευρώ»!

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθύμισε τις προ τριετίας δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και τον κάλεσε να φανεί συνεπής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αχαιός βουλευτής τόνισε: «Δεν έχετε απέναντί σας, κ. Υπουργέ, τη λαιμαργία της πλουτοκρατίας.

Έχετε απέναντί σας τα πολλά στόματα γονέων και παιδιών πολυτεκνικών οικογενειών, που υπερασπίζονται το αυτονόητο δικαίωμα τους στην αξιοπρέπεια, καθώς είναι αυτοί που βάζουν την μεγαλύτερη πλάτη για να μην σβήσει από το χάρτη η Ελλάδα. Ας το καταλάβουμε επιτέλους»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα