Οι Πορτογάλοι είναι στη μόδα…

Άργησε να πάρει Πορτογάλο ποδοσφαιριστή η ΑΕΚ, καθώς ο πρώτος από τη συγκεκριμένη χώρα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, ήταν ο Αντόνιο Φόλια το 2002. Ο… Φόλιας – όπως τον είχε παρουσιάσει ο Μάκης Ψωμιάδης – φόρεσε, αλλά δεν τίμησε το Δικέφαλο, σε αντίθεση με τους περισσότερους συμπατριώτες του που ήρθαν τα επόμενα χρόνια και εξακολουθούν να έρχονται.

Επόμενος ήταν ο Μπρούνο Άλβες, τη σεζόν 2004-2005, άρχοντας στην άμυνα με 42 συμμετοχές μέσα σε μία σεζόν, ενώ για μία τριετία φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και ο αδερφός του Ζεράρδο (2007-2010, έπαιξε συνολικά 68 φορές). Ο Αρνάλντο Εντίνιο αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο (51 συμμετοχές, 13 γκολ) και είναι ο μοναδικός σέντερ φορ από την Πορτογαλία που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» πριν από τον Αλμέιδα. Μικρότερη ήταν η συνισφορά του Μανού (20 συμμετοχές το 2007-08) και του Γιάγκο Φερνάντεζ (2012-13 και 14 συμμετοχές).

Στην ΑΕΚ αγωνίζονται σήμερα δύο ακόμη συμπατριώτες του Αλμέιδα, ο Σιμόες και ο Μπαρμόσα και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που έχει τρεις Πορτογάλους στο ρόστερ της και μάλιστα αυτό συμβαίνει στην κορυφαία ποδοσφαιρική συγκυρία που θέλει την Πορτογαλία (του Σάντος), πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα