«Οι πρόωρες εκλογές θα μας οδηγήσουν εκτός ευρώ»

Ευρύτερες συναινέσεις ζητά ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την άποψη ότι πρόωρες εκλογές θα οδηγούσαν σε έξοδο από το ευρώ.

Σε μήνυμά του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ανέφερε ότι το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πως η άποψη που διατύπωσε ο ίδιος ήταν κατηγορηματική: «Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν τη χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ». Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως «στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς τον λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα