Οι πρώτες διαφωνίες

Μπορεί Γεννηματά και Θεοδωράκης να “βάφτισαν” το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς με το όνομα “Κίνημα Αλλαγής” με τις ευλογίες του Γιώργου Παπανδρέου και τη σύμφωνη γνώμη του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ούτε που αντέδρασαν.

Έτσι σήμερα ο Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο ότι όλα είναι προσωρινά ως το συνέδριο, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δημοσιοποίησε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό την διαφωνία του.

«Όλα είναι προσωρινά μέχρι το Συνέδριο» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης ερωτηθείς για το όνομα του νέου φορέα «Κίνημα Αλλαγής», μετά την συνάντησή του με την Φώφη Γεννηματά. Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε την πρόεδρο του νέου φορέα με την οποία συζήτησαν για τον σχεδιασμό και τα βήματα μέχρι το Συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το μεταβατικό πολιτικό συμβούλιο – στο οποίο θα μετέχουν εκπρόσωποι όλων των τάσεων και κομμάτων. Η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές και το συνέδριο θα γίνει πιθανότατα το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη οι διαδικασίες μέχρι το συνέδριο να είναι ανοικτές και συλλογικές για να ανταποκριθούμε, όπως είπε, στην εντολή των πολιτών. Όπως είπε θα υπάρξει οργάνωση των ψηφοφόρων που τον στήριξαν, αν και απέφυγε να μιλήσει για τάση.

Ενοχλημένος

Την έντονη ενόχλησή του για το όνομα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που ανακοίνωσαν Γεννηματά-Θεοδωράκης, δεν έκρυψε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Δεν ξεκινήσαμε καλά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε για το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» από τα ΜΜΕ.

«Αν είναι να λαμβάνονται έτσι οι αποφάσεις, τότε γιατί θα κάνουμε συνέδριο;» διερωτήθηκε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταθέσει τη δική της πρόταση για το όνομα του νέου φορέα, την οποία δεν θα γνωστοποιήσει μέσω των ΜΜΕ αλλά μέσα από τα κομματικά όργανα, με δημοκρατικές διαδικασίες.

«Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να γίνει υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας» κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

Την δυσαρέσκειά της είχε εκφράσει από χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της.  «Στο χώρο της κεντροαριστεράς οι ανοιχτές μαζικές διαδικασίες στην εκλογή επικεφαλής με την συμμετοχή των πολιτών ήταν μία μεγάλη νίκη της νέας προοδευτικής παράταξης. Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις. Το μήνυμα όμως αφορά και εμάς, τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουμε στις διεργασίες συγκρότησης του νέου φορέα. Οι πολίτες επαναδραστηριοποιήθηκαν για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη που θα απευθύνεται στο παρόν και στο μέλλον» τονίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. και σημειώνει: «Στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις για το νέο φορέα, όπως και η ονομασία, πρέπει να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και να είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης στην πορεία προς το Συνέδριο και όχι μονομερών συμφωνιών που λαμβάνονται σε επίπεδο κορυφής χωρίς ούτε καν την απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ κομμάτων, κινήσεων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα».

Και η ΔΗΜ.ΑΡ. καταλήγει: «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχε­τι­σμών στην χώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα