“Οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με την αλήθεια δεν ήταν ποτέ καλές”

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ποταμιού στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας που ανέλαβε να απαντήσει στον πρωθυπουργό ήταν ιδιαίτερα σκληρός τονίζοντας πως “οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με την αλήθεια δεν ήταν ποτέ καλές”.

Κι όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά “δεν δίστασε να παραχαράξει ακόμη κι αυτά που λέει η επίσημη απόφαση του Eurogroup που φέρει και την ελληνική υπογραφή”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού είναι η ακόλουθη:

“Οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με την αλήθεια δεν ήταν ποτέ καλές. Τα ψέματα, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η παραπλάνηση είναι βασικά στοιχεία της πολιτικής του. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και σήμερα. Είδε δικαίωση εκεί που υπήρξε η πλήρης διάψευσή του. Δεν δίστασε να παραχαράξει ακόμη κι αυτά που λέει η επίσημη απόφαση του Eurogroup που φέρει και την ελληνική υπογραφή.

  • Εκεί που λέει εφαρμογή μέτρων για το χρέος στο βαθμό που είναι απαραίτητο (to the extent necessary), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, ο κ. Τσίπρας είδε οριστική λύση.
  • Η ρήτρα ανάπτυξης για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα «ρήτρα ύφεσης»: Όσο χειροτερεύει η οικονομία μας, τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση θα εξασφαλίζουμε. Και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει να δείξει ότι η ύφεση είναι κάτι πολύ εύκολο γι’ αυτήν.
  • Ενώ αναφέρεται επέκταση των ωριμάνσεων του δανείου του EFSF από 0 έως 15 χρόνια ο κ. Τσίπρας ξεχνάει το 0, το οποίο δυστυχώς δεν απαλείφθηκε και εμφανίζει ως δεδομένο το 15
  • Υποβαθμίζει τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% ως και το 2022 και 2% τουλάχιστον ως το 2060 που σημαίνει λιτότητα για άλλα 40 χρόνια.
  • Ξέχασε οποιαδήποτε αναφορά στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους.

Ο Πρωθυπουργός θέτει ως μεγάλο στόχο την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Το σημείο αυτό της δήλωσής του θα έπρεπε να το συνοδεύει με μουσική υπόκρουση από νταούλια και ζουρνάδες. Αυτά που θα χτύπαγε προκειμένου να χορεύουν οι αγορές.

Ο κ. Τσίπρας αντελήφθη τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη. Αλλά ανάπτυξη δεν έρχεται με την ταλαιπωρία των επενδυτών, τα κλάματα των υπουργών, τη διαρκή αύξηση των φόρων και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές επιλογές. Αυτά καταστρέφουν και όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει ζωντανές. Ούτε έρχεται επειδή το λέει χαμογελαστός ο κ. Τσίπρας. Πράγματι η Ελλάδα μπορεί. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα