Οι τελευταίοι ασπασμοί μίας έκπτωτης διοίκησης

Δεν είχε να πει πολλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης μετά τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του ιδίου και των κυρίων Κοντονή και Ινφαντίνο. Ο παράγοντας του εγχώριου προϊόντος, είδε τον εκπρόσωπο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και τον κυβερνητικό πολιτικό να τον στριμώχνουν και να υποδηλώνουν στην ουσία ότι η ΕΠΟ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο Γκιρτζίκης είπε ότι πρώτα πρέπει να μελετήσει το νομοσχέδιο και μετά να πει την γνώμη του, αλλά σίγουρα θα ένιωσε παράξενα που ένας υπουργός ενημέρωνε τον εκπρόσωπο της FIFA για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακριβώς μπροστά του! Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση τόνισε: «Ο κύριος Ινφαντίνο εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση.

Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος. Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς. Ο κύριος Υπουργός θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA. Όπως και για όλα τα άρθρα που αφορούν το αυτοδιοίκητο.

Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιες είναι οι τροποποιήσεις. Πρέπει να τις δούμε γραπτώς πρώτα. Το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε καλοκαίρι που γίνονται τροποποιήσεις εγκρίνονται από την UEFA και την FIFA. Το ίδιο θα γίνει και τώρα»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα