Οι τρομοκράτες χτύπησαν στην «καρδιά» της Βαρκελώνης

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη συνοικία Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη με 13 νεκρούς και 80 τραυματίες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενη το πρακτορείο AMAQ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ “Α”

Η βαριά σκιά της τρομοκρατίας απλώθηκε πάνω από την Βαρκελώνη, όταν το απόγευμα της Πέμπτης ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που βρισκόταν συγκεντρωμένο στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές στην Καταλονία.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο τραγικός απολογισμός είναι 13 νεκροί –αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν και βαριά τραυματίες– ενώ νοσηλεύονται άλλα τουλάχιστον 50 άτομα που χτυπήθηκαν από το λευκό βαν. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ-1 της Θεώνης Ζησιμοπούλου, γραμματέα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην πόλη, μεταξύ των τραυματιών είναι μία Ελληνίδα και τα δύο παιδιά της. Η μητέρα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αποτελεί «τρομοκρατική ενέργεια».

Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του άνδρα, που νοίκιασε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενώ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρέθηκε και το δεύτερο βαν που αναζητούσαν οι αρχές και σχετίζεται με το χτύπημα. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά σε φαστ-φουντ, στην λεωφόρο Μανλέου του Βικ. Η εφημερίδα “El Pais” γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι αργά το βράδυ η ισπανική αστυνομία διέψευσε πληροφορίες τοπικών μέσων, σύμφωνα με τις οποίες δύο ένοπλοι εισέβαλαν και «ταμπουρώθηκαν» σε εστιατόριο της πόλης, λίγο μετά το περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρομοκρατική ενέργεια στην Βαρκελώνη

 

Ισπανία: Τρεις Έλληνες τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα