Οι 5 απαιτήσεις των «κόκκινων διάβολων» από το «θεό»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποτελεί μία μεγάλη εξαίρεση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι ίσως ο μοναδικός που μιλάει τόσο πολύ και παράλληλα φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Συνήθως, όταν ένας παίκτης αρχίσει να μιλάει πολύ, έχει ήδη σταματήσει να… παίζει μπάλα!

Ο Σουηδός σούπερ σταρ υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,λ ωστόσο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς καλείται να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των «καλομαθημένων» από τίτλους και διακρίσεις «κόκκινων διαβόλων». Τα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν γκάλοπ ανάμεσα στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τους οποίους ζήτησαν να κατονομάσουν τις απαιτήσεις τους από τον 34χρονο επιθετικό. Ιδού το αποτέλεσμα:

1)Πολλά γκολ. Οι «μπέμπηδες» περιμένουν από τον Σουηδό άσο επιδόσεις ανάλογες με εκείνες που είχε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στην τελευταία του σεζόν ο Σουηδός σούπερ σταρ με τους Παριζιάνους, σημείωσε συνολικά 51 γκολ, τα 38 εκ των οποίων πέτυχε σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ρούνεϊ, Μαρτιάλ, Ράσφορντ και Ντεπάι σημείωσαν όλοι μαζί μόλις 26 γκολ!

2)Την εκκεντρικότητά του. Οι Βρετανοί έχουν λατρέψει τις δηλώσεις του. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε σε ρεπόρτερ, η οποία έχει γίνει… μότο ανάμεσα στους φίλους του αγγλικού συλλόγου: «Έχω σουηδικό στυλ; Όχι. Μήπως Σέρβικο; Σαφώς και όχι. Το στυλ μου είναι… Ζλάταν».

3)Κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Σουηδός προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά δημιουργεί και ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, κάνοντας πλάκα και προάγοντας το παιχνίδι πάνω από τη σκοπιμότητα.

4)Καταπληκτική απόδοση υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο. Ο Σουηδός έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Ζοσέ Μουρίνιο, κατακτώντας πρωτάθλημα στην Ιταλία και Champions League με τη φανέλα της Ίντερ.

5)Επιρροή στην ομάδα. Η Μάντσεστερ πρέπει να αποβάλει το… κόμπλεξ που απέκτησε τα τελευταία χρόνια δίχως τίτλους και ο Ιμπραΐμοβιτς με την ιδιαίτερη ψυχολογία που διαθέτει, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να προκαλέσει την ανατροπή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα