Οκτώ νεκροί από βομβιστική επίθεση στην ανατολική Κένυα

Οκτώ νεκροί, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά είναι ο τραγικός απολογισμός βομβιστικής ενέργειας που συγκλόνισε την ανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε τη στιγμή που διερχόταν από το σημείο ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν όλα τα θύματα. Εκτός των τεσσάρων παιδιών ακαριαίο θάνατο βρήκαν επίσης τέσσερις αστυνομικοί.

«Έχουμε οκτώ θύματα, τέσσερα παιδιά και τέσσερις αστυνομικούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Η έκρηξη έγινε στον δρόμο ανάμεσα στις κοινότητες Μαραράνι και Κιούνγκα, στην κομητεία Λάμου, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Σομαλία. Ένας δεύτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι «πολλοί άλλοι (άνθρωποι) διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα».

Τα παιδιά είχαν πάει στα σπίτια τους στη Μαραράνι για τον εορτασμό του Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του ιερού μήνα του ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, και επέστρεφαν στην Κιούνγκα, όπου πάνε σχολείο, συνοδευόμενα από τους αστυνομικούς.

Συνολικά τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και 15 πολίτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε παρόμοιες επιθέσεις στη βόρεια Κένυα, κατά μήκος των συνόρων και όλα δείχνουν πως και αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα είναι έργο της οργάνωσης Σεμπάμπ, που επιδιώκει την ανατροπή της αδύναμης κεντρικής κυβέρνησης της Σομαλίας, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και 22.000 άνδρες της Δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, ή AMISOM.

Μετά την επέμβαση των ένοπλων δυνάμεών της στη νότια Σομαλία το 2011 εναντίον των μαχητών της Σεμπάμπ, η Κένυα έχει γίνει στόχος πολλών αιματηρών επιθέσεων, κυρίως αυτές εναντίον του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι (Σεπτέμβριος 2013· 67 νεκροί) και στο πανεπιστήμιο στη Γκαρίσα (Απρίλιος 2015· 148 νεκροί).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα