Ολική ανατροπή στην Καταλονία μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου

Ολική ανατροπή στην Καταλονία μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.  Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 71% των πολιτών λέει “όχι” σε ανεξαρτησία από την Ισπανία και όλα αυτά 25 περίπου μέρες πριν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 21 Δεκεμβρίου, για την ανάδειξη νέου τοπικού κοινοβουλίου.

Συμφωνα με την έρευνα για την εφημερίδα El Pais,  μόλις το 24% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν με τη διαδικασία ανεξαρτησίας μετά τις εκλογές. Το 71% δήλωσε ότι θα προτιμούσε οι πολιτικοί να βρουν μια συμφωνία βάσει του ότι η Καταλονία θα παραμείνει μέρος της Ισπανίας.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, είναι πιθανόν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να μην καταφέρουν να διατηρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Στην τηλεφωνική αυτή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 1.800 Καταλανοί

«Ντέρμπι»στις εκλογές

Μια ενδεχόμενη αποτυχία να κερδίσουν την πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο θα ήταν πλήγμα για τους Καταλανούς αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου ντε φάκτο δημοψήφισμα για την απόφαση της Μαδρίτης τον περασμένο μήνα να επιβάλει την διακυβέρνηση της περιφέρειας απ’ ευθείας από την κεντρική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας προβλέπεται να κερδίσουν 46% των ψήφων, ελαφρώς κάτω από το 47,7% που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές το 2015. Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ενότητας της Ισπανίας προβλέπεται να κερδίσουν επίσης 46%, σημειώνοντας άνοδο από το 40% που είχαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα