Ολοταχώς στο εμφύλιο χάος οδεύει η Τουρκία

Ολοταχώς στο εμφύλιο χάος οδεύει η Τουρκία και δεν έχει σημασία τι αποτέλεσμα θα βγάλει η κάλπη στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή την άποψη εξέφρασε σε άρθρο του στην τουρκική Τ24 ο Τούρκος συγγραφέας Χασάν Τζεμάλ που υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι ο Πρόεδρος Ερντογάν κι ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα εναλλακτικό πρότυπο.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η εναλλακτική τότε μετά τις 16 Απριλίου η χώρα θα βυθιστεί στο χάος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Να σημειωθεί ότι την ίδια «αίσθηση» έχουν και κύκλοι των Αθηνών, που επίσης θεωρούν προδιαγεγραμμένη την πορεία της Τουρκίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Οι αθηναϊκοί κύκλοι κρίνουν ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει φτιάξει ένα κομματικό παραστρατιωτικό μηχανισμό, η εμφύλια σύγκρουσή του με το κοσμικό κομμάτι της χώρας είναι αναπόφευκτη.

Στελέχη του κόμματος Ερντογάν έχουν προειδοποιήσει ανοιχτά για εμφύλιο

Ήδη στελέχη του κόμματος Ερντογάν έχουν προειδοποιήσει ανοιχτά για εμφύλιο εάν χάσει το δημοψήφισμα ο αφέντης τους, αλλά αποκρύπτουν ότι οι πιθανότητες να συμβεί εμφύλιος είναι ίσες και με το εάν κερδίσει το δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα