Ομοβροντία κατά Τσίπρα

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜ.ΑΡ. πλήρως συγχρονισμένοι κάνουν λόγο για πολιτική απάτη από τον πρωθυπουργό

Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να είναι υπό συγκρότηση, με συνέπεια ακόμη να μην υπάρχει οργανωμένο γραφείο Τύπου, καθώς το μόνο που λειτουργεί είναι ένα άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο. Όμως η μέχρι τώρα συνεργασία των κομμάτων και των κινήσεων που απαρτίζουν είναι καταπληκτική και όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές “μη αναμενόμενη”. Κι αυτό φαίνεται τόσο στις δηλώσεις για την στάση που θα στηρίξει το Κίνημα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και στο επίπεδο συνεργασίας εντός του Κοινοβουλίου μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

Αυτό έγινε και στον σχολιασμό της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου είχαμε μία ομοβροντία από τους κ.κ. Παύλο Χρηστίδη (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρη Τσιόδρα (Ποτάμι) και ΔΗΜ.ΑΡ., όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν τον κ. Τσίπρα ως πολιτική απάτη.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ έκανε δήλωση ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος είπε: “Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως ο πιο υπάκουος μνημονιακός Πρωθυπουργός. Αυτό που θα μείνει από την θητεία του, όμως, είναι η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, η φτωχοποίηση, οι πλειστηριασμοί και η θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες”.

Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα μνημόνιο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους, τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε». Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε, «ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να δανείζεται με ανεκτά επιτόκια, ​​​​κάποιου είδους στήριξη​ από την ΕΕ θα χρειαστεί και αυτό θα γίνει με αυστηρούς όρους. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να απαλλαγεί από την επιτροπεία και τον έλεγχο​ και ο έλεγχος αυτός θα έχει πολλαπλές μορφές:

* Ό​πως σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας.

* Η χώρα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060.

* Για την Ελλάδα (όπως και για την Ισπανία, Ιρλανδία, Κύπρο και Πορτογαλία) υπάρχει η εποπτεία μετά το πρόγραμμα μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων.

​Ό​σο για το ότι δεν λαμβάνεται “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”, πρόκειται για μια από τις γνωστές κοροϊδίες του κ. Τσίπρα. ​Ή​δη έχει ψηφίσει περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2020».

Ο Δημήτρης Τσιόδρας κατέληξε, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι νέα παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί.

Πολιτική απάτη

Πιο αιχμηρό ήταν το σχόλιο της ΔΗΜ.ΑΡ. σε ό,τι αφορά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού δέσμευσε τη χώρα με την υπογραφή του για πολλά έτη ακόμη σε σκληρή επιτροπεία, δήλωσε σήμερα ότι το 2018 θα έχουμε έξοδο από την επιτροπεία! Δεν πρόκειται πλέον για αυταπάτη αλλά για πολιτική απάτη. Με τη δήλωση του αυτή “και λέει ψέματα και θα εξαπατήσει και θα προδώσει”», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζει ότι ο πρωθυπουργός την ίδια στιγμή «παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα και ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, παρουσιάζοντας ως βαθύ μεταρρυθμιστικό στίγμα την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας».

«Θυμήθηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση που για ένα χρόνο έχει πετάξει στις καλένδες, ενώ αναφέρθηκε και σε παράγοντες που κράτησαν δέσμια τη χώρα σε λογικές τού παρελθόντος, ξεχνώντας να αναφέρει ότι επί ημερών του οι παθογένειες αυτές διευρύνθηκαν» προσθέτει η ΔΗΜ.ΑΡ. και καταλήγει: «Εκτός αν για τις ανεπάρκειες της πολιτικής του οφείλεται το ότι “έχει την κυβέρνηση αλλά όχι και την εξουσία”! Σε αυτό όμως δεν αναφέρθηκε προσωπικά ο ίδιος…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα