Ομοιογενής, αλλά ανέτοιμη η ΑΕΚ

Καλά στοιχεία έδειξε η ΑΕΚ απέναντι στη Γάνδη σε φιλικό που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ και μάλιστα εμφάνισε σημάδια ομοιογένειας, παρά το ότι διέθετε αρκετούς καινούριους ποδοσφαιριστές. Στην πραγματικότητα, στο πρώτο μέρος έπαιξαν μόνο τρία νέα αποκτήματα, ο Λόπες, ο Λιβάγια και ο Κλωναρίδης. αλλά και στην επανάληψη που έγιναν πολλές αλλαγές, η Ένωση έδειξε και πάλι να ξέρει που πατά στο γήπεδο.

Η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου συστήματος (4-4-2) με μία μικρή παραλλαγή σε σχέση με το 4-2-3-1 που έπαιζε κατά βάση η ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και η καλή δουλειά του Χιμένεθ, ευνοούν την ομοιογένεια και την ομαλή προσαρμογή των νέων προσώπων.

Η δουλειά στην τακτική, ωστόσο, έχει κρατήσει την ομάδα λίγο πίσω στο θέμα των δυνάμεων, καθώς έδειξε αρκετά πιασμένη λίγες μέρες πριν από τον αγώνα με την πανέτοιμη και ρολαρισμένη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.  Αν η προετοιμασία ήταν πιο σκληρή, βέβαια, οι παίκτες θα ήταν ακόμη πιο πιασμένοι… Όπως και να έχει, το μυστικό για να περάσει η ΑΕΚ την ΤΣΣΚΑ είναι να παίξει έξυπνα, να κάνουν οι παίκτες σωστή κατανομή δυνάμεων κατά τη διάρκεια των αγώνων και να μην επαναλάβουν τραγικά λάθη, όπως αυτό το Τσιγκρίνσκι στη φάση που η Γάνδη σκόραρε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα