Ομοφωνία… με αστυνομική προστασία στο Δ.Σ. της Λίγκας!

Χρειάστηκε η διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να διεξαχθεί το Δ.Σ. της Super League, τη Δευτέρα (2/3) και να καταλήξουν οι πρόεδροι σε μία ομόφωνη απόφαση σχετικά με τις προτάσεις της Λίγκας για τη βία, στον υπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Πρόκειται σαφώς για παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά έστω και με αυτόν τον… ευτράπελο, αλλά πολύ… ελληνικό τρόπο, το Δ.Σ. ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω εντάσεις και με μία ομόφωνη απόφαση, η οποία, αν μη τι άλλο, φανερώνει, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, τη βούληση των πάντων για την πάταξη του φαινομένου.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε υποβάλλει αίτημα ακόμη και για την παρουσία εισαγγελέα, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τη Λίγκα.

Ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ στα γραφεία της διοργανώτριας, ήταν οι δηλώσεις του Κροάτη αμυντικού του Παναθηναϊκού, Γκόρντον Σίλντενφελντ, στην πατρίδα του, περί της κυριαρχίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο τέλος της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος δήλωσε:

«Είχαμε μια συνεδρίαση σε καλό πνεύμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις κάμερες, είπαμε να εφαρμοστούν σύντομα. Θα είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Δεν θέλουμε κανένα γήπεδο να μην διαθέτει κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Είπαμε ομόφωνα ότι πρέπει να εναρμονίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο με εκείνο της UEFA. Σε περίπτωση που πέσουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τραυματισμό σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ή υπάρξει εισβολή οπαδού ή οπαδών, θα υπάρχει άμεση διακοπή του αγώνα και σημαντικές κυρώσεις.

Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο.

Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα.

Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. θα γίνει αναγνώριση και από τις ΠΑΕ. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο. Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο, όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα.

Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου. Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές. Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα