Ομόφωνα αθώος από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣτΕ ο Αθανάσιος Ράντος

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος βρέθηκε στο ”στόχαστρο” μετά τη δημοσιοποίηση υποκλαπέντων από τον προσωπικό του υπολογιστή διαλόγων που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι διάλογοι αυτοί (με προσωπικό περιεχόμενο) δημοσιοποίηθηκαν εν μέσω των διασκέψεων του ΣτΕ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.

Η πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου του άρθρου 91 του Συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή της συγκάλεσε το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο.

‘Ένα μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου απουσίαζε και έτσι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες. Ο κ. Ράντος κατέθεσε υπόμνημα και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.

Τελικά, ομόφωνα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέληξε πως δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα