Οργή δικαστών κατά Πολάκη. Αναζητούν τρόπους αντίδρασης

Την οργή του δικαστικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι συνεχείς προκλήσεις και επιθέσεις του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αλλά και η στήριξη που έχει εκδηλώσει προς το πρόσωπό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δύο φορές μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικαστικών Ενώσεων είναι έντονα ενοχλημένα από τη στάση και τη φρασεολογία του κ. Πολάκη, και αναζητούν τρόπους αντίδρασης.

Οι Δικαστικές Ενώσεις, σύμφωνα με το protothema.gr, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να παρέμβει αυτεπάγγελτα στο θέμα και θεωρώντας μάταιο (μετά την διπλή στήριξη) να ζητήσουν να δουν τον Πρωθυπουργό, αποφάσισαν να αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Μέχρι στιγμής στο τραπέζι έχουν πέσει τέσσερις προτάσεις:

Η πρώτη είναι να εκδώσουν κοινή αυστηρή ανακοίνωση όλες οι δικαστικές Ενώσεις και να καλούν τον πρωθυπουργό να «μαζέψει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η δεύτερη είναι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Πολάκη.

Η τρίτη είναι να στείλουν στις Ευρωπαϊκές δικαστικές Ενώσεις επιστολή στην οποία να καυτηριάζουν το «φαινόμενο Πολάκης» και να ζητούν την  έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος.

Η τέταρτη είναι να στείλουν στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE)   επιστολή διαμαρτυρίας και να εκθέτουν το «πρόβλημα Πολάκης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα