Οργή στην μπασκετική ΑΕΚ!

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι 4.000 περίπου φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα Play Off του πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είδαν την ομάδα τους –ως συνήθως– να χάνει ένα παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και είδαν επίσης τη διαιτησία να είναι προκλητική απέναντι στην Ένωση, δείχνοντας μηδέν σεβασμό την ομάδα που γνώρισε το μπάσκετ στο ελληνικό κοινό.

Όσον αφορά στο πρώτο κομμάτι, αυτό της ανικανότητας διαχείρισης του αποτελέσματος σε μία σειρά κρίσιμων αγώνων, έχει να κάνει με την έλλειψη ηγετών στην ομάδα. Οι έμπειροι Μαυροειδής και Μαυροκεφαλίδης μπορούν να συνθέσουν ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο κάτω από τα καλάθια, με την απόδοσή τους να κρατούν την ομάδα μέσα στο παιχνίδι, αλλά στα τελευταία λεπτά είναι σχεδόν πάντα κουρασμένοι. Τα βαριά κορμιά σπάνια ανταπεξέρχονται στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ έχει έλλειψη ηγετών στις θέσεις «1» και «2» που είναι ίσως πιο αναγκαίοι στα τελευταία λεπτά των κρίσιμων αγώνων. Θέμα φανέλας δεν υφίσταται, διότι η ΑΕΚ κάνει ήττες με Άρη, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ που επίσης έχουν βαριές μπασκετικές φανέλες. Στο μπάσκετ είθισται οι καινούριες ομάδες να τρώνε σφαλιάρες στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας τους.

Όσον αφορά στο δεύτερο κομμάτι, εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Η διαιτησία είναι προσβλητική απέναντι στην ΑΕΚ φέτος και η διοίκηση θα πρέπει να ψαχτεί. Αν μάλιστα υπάρχει συσχετισμός με την πρόσφατη απόφαση της ΚΑΕ να μετάσχει στο Eurocup, τότε το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Η ΑΕΚ ως μπασκετικός οργανισμός πέρασε πολλά πέτρινα χρόνια, αλλά και κατάμαυρα, οπότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και ποτέ δε θα αλλάξει το ότι είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε αγαπητό το άθλημα στη χώρα. Για να γίνει όμως πάλι πρωταγωνίστρια θέλει δουλειά σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα