Οριστικά στη SUPER LEAGUE η ΑΕΚ!

Οι "κιτρινόμαυροι" νίκησαν 1-0 τον Ηρακλή και εξασφάλισαν μαθηματικά την επιστροφή στα "σαλόνια"

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ο εφιάλτης για το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ! Μετά την τραγική σεζόν του υποβιβασμού και δύο χρονιές στην ερασιτεχνική κατηγορία και στη Football League, η Ένωση εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια», αυτή τη φορά με την ευχή τα επόμενα 91 χρόνια του συλλόγου να είναι ακόμη πιο λαμπρά!

Η ΑΕΚ χρειαζόταν μισό πόντο στο ματς με τον Ηρακλή για την έκτη αγωνιστική των αγώνων κατάταξης της Football League. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν και πάλι χωρίς ενέργεια, ήταν αδύνατο να ελέγξουν την  μπάλα στη μεσαία γραμμή και στις επιθέσεις του Ηρακλή πελαγοδρομούσαν. Σίγουρα οι απώλειες πολλών βασικών ποδοσφαιριστών και η έλλειψη βαθμοθηρίας χάρη στην αγωνιστική πειθαρχία της ομάδας σε όλο το πρωτάθλημα, δεν βοηθούν την ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων στα Play Off, όμως το απόγευμα της Δευτέρας ο κόσμος του Δικεφάλου περίμενε κάτι περισσότερο, μία ένδειξη ανωτερότητας κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν το είδε όμως ούτε σε αυτό το πέμπτο ματς για τα Play Off, με εξαίρεση τα τελευταία 20 λεπτά που οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιο φιλότιμοι. To γκολ της νίκης πέτυχε ο Δημήτρης Ανάκογλου

Η Ένωση παραμένει, βέβαια, λόγω φανέλας και ποιότητας, ομάδα που κερδίζει τα αποτελέσματα χωρίς να παίζει μπάλα, αλλά οι απαιτήσεις πλέον είναι διαφορετικές!

Στα άλλα δύο παιχνίδια, η ΑΕΛ νίκησε την Παναχαϊκή με 1-0 με γκολ του Πίντο στο 39’ και ο Απόλλωνας εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου χάρη σε γκολ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους του πρώτου σκόρερ των Play Off Ιγκόρ Ανγκούλο, ο οποίος βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, ο Απόλλωνας θεωρητικά παραμένει στο κόλπο της δεύτερης θέσης, αφού μείωσε στους εννέα βαθμούς τη διαφορά από τον Ηρακλή, τον οποίο αντιμετωπίζει, όμως, στο Καυτατζόγλειο στη συνέχεια των Play Off, ενώ αμυδρές ελπίδες διατηρεί και η ΑΕΛ που υποδέχεται στη συνέχεια τον Ηρακλή στο Αλκαζάρ.  Εννοείται πως υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον και για την τρίτη θέση του ομίλου, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στη Super League.

Τα αποτελέσματα:

ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

ΑΕΛ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1

Η βαθμολογία μετά από 6 αγωνιστικές

  1. ΑΕΚ                      25           9-3
  2. ΗΡΑΚΛΗΣ             19           6-3
  3. ΑΠΟΛΛΩΝ            10           7-6
  4. ΑΕΛ                       9            5-5
  5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.   4            3-5
  6. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ            3            7-15
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα