“Ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής τα σχέδια Βαρουφάκη”

Τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη περί δραχμής βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Δημήτρη Μάρδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας το πλάνο που αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών  για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, δήλωσε πως ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής.
Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».

Αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι κινήσεις του κ. Βαρουφάκη πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας λιτά πως αυτό δεν αφορά το οικονομικό επιτελείο.

Στρέφοντας το βλέμμα στα δημόσια ταμεία, ο κ. Μάρδας είπε ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο αν ο ίδιος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, απαντώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία της κυβέρνησης. «Αν αποφασιστεί να τους δω, θα τους δω, αλλιώς δεν θα τους δω», δήλωσε.

Τέλος, όσον αφορά τις τράπεζες, επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, όμως τόνισε πως αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα» για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα