Ουρές για 10 κιλά πατάτες

Μεγάλες ουρές σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με τη Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μοίρασε συσκευασίες των 10 κιλών πατάτες σε 1.500 οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η προσφορά των νησιωτών της Νάξου γέμισε χαρά δεκάδες συμπολίτες, που δεν έχουν την δυνατότητα ούτε πατάτες να αγοράσουν: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από τη Νάξο που βοηθούν έμενα και την οικογένειά μου. Είμαι ελεύθερη μητέρα και έχω ανήλικα παιδιά. Το ένα είναι παιδί με αναπηρία. Είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι και δεν έχω βοήθεια από πουθενά».
Η Μαίρη Πίνη διευθύντρια του Κέντρου στήριξης οικογένειας εκκλησιαστικού ιδρύματος Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε: «θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσουμε τον αγροτικό συνεταιρισμό Νάξου, ο οποίος από το υστέρημα των μελών του, προσέφερε στο κέντρο στήριξης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αυτές τις 1500 μερίδες, για τις οικογένειες που προστατεύουμε και έχουν τόσο ανάγκη».
Συνολικά 30 τόνοι πατάτας από τους Παραγωγούς της Νάξου θα μοιραστούν στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Δυτική Αττική. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο οποίο αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου που προσφέρουν 30 τόνους πατάτας στα συσσίτια και στα γεύματα αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ακόμα 15 τόνοι δόθηκαν ήδη την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στα συσσίτια της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως που προσφέρουν φαγητό σε 2000 ανθρώπους καθημερινά κυρίως στο Ίλιο, το Μενίδι, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, την Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.
Ένα μέρος από τις πατάτες θα μοιραστεί και στις 800 οικογένειες που προτιμούν να παίρνουν δέματα με ξηρά τροφή από την Μητρόπολη και να μαγειρεύουν στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα