«Ο άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους»

Η αφορμή δόθηκε μετά την αθώωση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Βατοπεδίου και τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή.

Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, και το ΚΙΔΗΣΟ δεν άφησε, ασχολίαστη την εμφάνιση Καραμανλή. Με μια σκληρή ανακοίνωση, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή ότι «βιάστηκε να μιλήσει» και τον χαρακτηρίζει «άρχοντα της συγκάλυψης και του σκότους».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΔΗΣΟ, «είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Παπανδρέου:

«Κι όμως αυτή τη φορά ο κ. Καραμανλής βιάστηκε να μιλήσει. Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην Πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε…

»Να επισημάνουμε στον κ. Καραμανλή ότι οι ‘παραπλανηθέντες Υπουργοί’ του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται ‘παραπλανημένοι’, αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι – υπάλληλοι ‘εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές’ (της δικής του δηλαδή Κυβέρνησης).

»Επίσης, ότι η έκταση που μεθόδευε με άκρα επιμέλεια το κυβερνητικό του επιτελείο να παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου για να ανταλλαγεί κατόπιν με πολυτελή δημόσια ακίνητα, αναγνωρίζεται με την σημερινή απόφαση ότι είναι ‘δημόσια’. Ότι δηλαδή με τις κυβερνητικές του μεθοδεύσεις αντηλλάγησαν δημόσια ακίνητα που χαρίστηκαν, με δημόσια ακίνητα.

»Οι επισημάνσεις αυτές ισχύουν και για όλους τους συμπανηγυρίζοντες, που σπεύδουν να μιλήσουν για φούσκα και δήθεν σκάνδαλο.

»Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες. Αυτά ως αρχή».

Ο Καρχιμάκης

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καρχιμάκης έκανε λόγο ότι «μίλησε ο κ. Καραμανλής μετά από οκτώ χρόνια αφωνίας λόγω “πολιτικής φαρυγγίτιδας”».

»Αφορμή η “δικαίωση” λέει με την οποία πανηγυρίζει ότι κλείνει η μεγάλη πληγή του Βατοπεδίου. Ποια ακριβώς πληγή κλείνει; Για ποια αποκατάσταση αλήθειας μιλάει;» επισημαίνει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΚΙΔΗΣΟ  Μιχάλης Καρχιμάκης και προσθέτει:

«Όταν η ίδια η δικαστική απόφαση διατυπώνει ρητά ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές, δηλαδή δικές του για την μεγάλη επιχείρηση υφαρπαγής της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων αξίας πολλών δισ.;

»Όταν η ίδια η απόφαση επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρούμενες να παραχωρηθούν εκτάσεις ανήκουν μόνο στο δημόσιο, αλλά με εντολές της κυβέρνησης του δρομολογήθηκαν οι παραχωρήσεις των δημοσίων εκτάσεων και η απώλεια κυριότητας του δημοσίου;

»Για τις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου τον Μάιο του έτους 2013 στο ξενοδοχείο Κάραβελ που προεξοφλούσε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου θα μιλήσει κανείς;

»Αλήθεια για την καταστροφή της χώρας από την διακυβέρνηση του θα μιλήσει ποτέ ο κ. Καραμανλής, ή έχει πάθει αφωνία λόγω πολιτικής φαρυγγίτιδας εδώ και οκτώ χρόνια;

»Για τα βάσανα που φόρτωσε στις πλάτες του Ελληνικού λαού θα πει καμία  κουβέντα;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα