Ο ένας βιάζεται, ο άλλος κάνει καθυστερήσεις

Με έναν πονηρό τρόπο, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας εξέφρασε δια μεταμεσονύχτιου διοικητικού συμβουλίου την αδυναμία του να διορθώσει ένα λάθος ετών – το οποίο συντηρεί αυτή τη στιγμή παρά τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της παράταξης –και με αυτό τον τρόπο να ορθώσει ένα πελώριο οικονομικό εμπόδιο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να κατασκευάσει το γήπεδό της.

Ο Δήμος με τις ενστάσεις του, άλλες λογικές και άλλες παράλογες, έχει καθυστερήσει όσο πάει το έργο, αλλά πλέον δεν έχει άλλα χαρτιά στη διάθεσή του, κάτι που παραδέχονται τα μέλη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Το τελευταίο χαρτί με το οποίο ο Δήμος καθυστερούσε την ΑΕΚ χρονικά ήταν αυτό της υψομετρικής μελέτης, που εν προκειμένω δεν παραδόθηκε ποτέ. Ο φάκελος, όμως, πήρε τελικά το δρόμο του προς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και εκεί στις 26 του μηνός η ανέγερση της «Αγίας Σοφίας» θα συζητηθεί για τελευταία φορά σε γραφειοκρατική διαδικασία, πριν επιστρέψει για την τελική υπογραφή στην αρμόδια κυβερνητική αρχή.

Αφού, λοιπόν, έπαψαν οι χρονοτριβές, ο Δήμος ως τελευταία του ενέργεια θέλησε να ορθώσει μία οικονομική δυσκολία! Πως; Πραγματοποιώντας ένα άκρως δημοκρατικό συμβούλιο τα μεσάνυχτα της 13ης Οκτώβρη, όπου αποφασίστηκε πως πράγματι όλος αυτός ο όγκος σκουπιδιών που βαραίνει το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας πρέπει να φύγει άμεσα και κάποιος πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό 9.000.000 ευρώ!!!

Το ποσό προέκυψε από τα ίδια τα στελέχη του Δήμου και ας πούμε ότι το αποδεχόμαστε. Ωστόσο, αυτή η αδυναμία πραγμάτωσης ενός καθαρισμού που επιβαλλόταν εδώ και χρόνια – και όχι τώρα που πέρασε στην κυριότητα της ΑΕΚ το συγκεκριμένο κομμάτι– είναι ομολογία αποτυχίας του σχήματος. Ήξεραν οι άνθρωποι του Δήμου τόσα χρόνια να απαξιώνουν (διανοητικά και πρακτικά) την προσπάθεια ανέγερσης του γηπέδου, αλλά δεν ήξεραν να κάνουν την περιβαλλοντικά αυτονόητη ενέργεια για το άλσος που τόσο αγαπάνε.

Και τα λεφτά ποιος;

Η ουσία, όμως, ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου ποια ήταν; Μα φυσικά να ακουστεί στα πέρατα της γης ότι ο Δήμος δεν έχει τα 9.000.000 ευρώ που τόσο χρειάζονται για να καθαρίσει η περιοχή, να πάνε τα μπάζα σε χώρο που έχει ήδη ανιχνεύσει το Δ.Σ. Υποτίθεται πως Δήμος απευθύνεται στην Πολιτεία, αλλά είναι πασιφανές πως θέλει να ακουστεί παντού ότι δεν έχει τα λεφτά. Διότι αν η κυβέρνηση δείξει… κατανόηση και βγάλει από την τσέπη το ποσό ή το κοστολογήσει διαφορετικά και αναλάβει με δικούς της μηχανισμούς τον καθαρισμό, έχει καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, ο Δήμος θα σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Μήπως τότε η εταιρία «Δικέφαλος 1924», που ούτως ή άλλως θα δανειστεί για το έργο, θα πρέπει να προνοήσει για ένα επιπλέον ποσό;  Σίγουρα όχι, είναι η απάντηση! Οπότε θα έχουμε δράματα. Η μάχη του «βιαστικού» (όπως αποκάλεσαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη δύο μέλη του Δ.Σ.) με τους ανθρώπους του Δήμου που κάνουν καθυστερήσεις φτάνει στο τέλος της. Και κανένας από τους δύο δεν προτίθεται να δώσει τα εννέα εκατομμύρια. Πρόβλεψή μας είναι ότι ο χώρος θα καθαρίσει με ένα πολύ μικρότερο ποσό και το γήπεδο μέχρι το Γενάρη θα έχει ξεκινήσει.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα