Ο αγώνας Βούτση για να… μαζέψει τις δηλώσεις Καμμένου

Να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα να βάλει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επιχειρεί η κυβέρνηση, δια στόματος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

«Είστε με τα καλά σας; Είναι αδιανόητο! Δεν είναι δυνατό να έχουμε κάθε τρεις μήνες εκλογές» ήταν η χαρακτηριστική φράση ανώτατης κυβερνητικής πηγής, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Ιράν. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών για τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην εφημερίδα RealNews, όπου υποστήριξε πως αν μας πιέσουν οι δανειστές με παράλογες απαιτήσεις θα στηθούν κάλπες, επιχείρησε να… μαζέψει τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών», ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης, θέλοντας να δείξει έτσι την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες και εκφράζοντας τη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τα σενάρια εκλογών.

«Είναι πολύ πρόσφατη η λαϊκή εντολή. Έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα για τη πρώτη αξιολόγηση, έτσι ώστε να πάμε στο μεγαλύτερο στοίχημα της απομείωσης του χρέους», υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής. Πάντως, ο Νίκος Βούτσης δεν άφησε ακάλυπτο τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως «ούτε τις εξήγγειλε, ούτε η πλειοψηφία είναι χομπίστες εκλογών». Οι δηλώσεις του κ. Βούτση, πάντως, δεν έμειναν ασχολίαστες από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «δυστυχώς είναι χομπίστες στη διακυβέρνηση του τόπου».

Πάντως, η πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιμένει να κρατά ανοιχτό παράθυρο στις εκλογές, από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία ανέφερε: «Εάν οι δανειστές δεν κατανοήσουν ότι θα πρέπει να είναι πιο διαλλακτικοί στις απαιτήσεις τους και συνεχίσουν να κρατούν σκληρή γραμμή, η διέξοδος μπορεί να είναι η προσφυγή στις κάλπες».

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η δήλωση Καμμένου ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να επισημανθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι πάντα υπάρχει το όπλο της κάλπης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα