Ο «ακριβός» Μήτρογλου και οι «οικονομικοί» Ζινιάκ και Ροζίτσκι!

Στην παραδοχή ότι η λύση του Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ είναι σαφώς πιο οικονομική από εκείνη του Κώστα Μήτρογλου προχώρησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι οποίοι αναζητούν την καλύτερη επιλογή για την επιθετική γραμμή της ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μπορεί δημοσίως και ενώ η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, να δηλώνουν ότι ο Κώστας Μήτρογλου εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα στα πλάνα τους, στην πραγματικότητα όμως κινούνται για πιο… οικονομικές λύσεις, καθώς το κόστος απόκτησης ή και επέκτασης του δανεισμού του διεθνούς Έλληνα επιθετικού είναι τεράστιο και υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας, ακόμη και του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Μήτρογλου ανήκει στη Φούλαμ. Παρ’ ότι δεν αναμένεται να επανέλθει στην Premier League, η αγγλική ομάδα θα επιδιώξει να αποσβέσει μέρος των 15 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αποκτήσει τον Μήτρογλου τον Γενάρη του 2014. Σίγουρα δεν θα αξιώσει εξ ολοκλήρου το ποσό, αλλά σύμφωνα και με ρεπορτάζ από την Αγγλία, οι απαιτήσεις της θα κυμανθούν πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρησή του.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει απλώς να επεκτείνει τον δανεισμό του, το κόστος μειώνεται, αλλά και πάλι παραμένει δυσβάσταχτο για τον ελληνικό σύλλογο. Η Φούλαμ θα αξιώσει μία αποζημίωση δανεισμού από ένα έως και δύο εκατομμύρια, καθώς και την εξ ολοκλήρου κάλυψη του συμβολαίου του Μήτρογλου, το οποίο ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά, ήτοι σχεδόν πέντε εκατομμύρια τον χρόνο!
Για τους λόγους που σας αναφέραμε πιο πάνω, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» αναζητεί λύσεις πιο… προσιτές στην πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία από αυτές ακούει στο όνομα του Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ. Ο Γάλλος επιθετικός της Μαρσέιγ απασχόλησε και πέρυσι το καλοκαίρι την ομάδα του Πειραιά, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Φέτος ο Ολυμπιακός επανέρχεται πιο ζεστός, καθώς ο διεθνής επιθετικός μένει ελεύθερος και έτσι θα μειωθεί αισθητά το κόστος μεταγραφής του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο ενδεχομένως να φαίνονται. Ο Ζινιάκ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι Ίντερ, Μίλαν, Γαλατασαράι και η Ντιναμό Μόσχας. Το… τουρνουά μπρα-ντε-φερ για τον Ζινιάκ έχει ξεκινήσει και η εξέλιξή του θα κριθεί από τον τρόπο προσέγγισης του ποδοσφαιριστή. Στον Πειραιά ποντάρουν πολλά στην παρουσία των Καρεμπέρ, Ισά, οι οποίοι έχουν κινήσει την όλη διαδικασία και, λόγω του ειδικού τους βάρους στη γαλλική αγορά, εικάζεται πως έχουν αρκετές πιθανότητες επιτυχίας. Όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διεθνής Γάλλος έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ντιναμό Μόσχας, αν και η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά.

Για τον λόγο αυτό, ο σύλλογος του Πειραιά δεν έχει «κολλήσει» σε μία περίπτωση. Τα τελευταία 24ωρα επανήλθε στην επικαιρότητα το όνομα του Τόμας Ροζίτσκι, το συμβόλαιο του οποίου με την Άρσεναλ εκπνέει στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής είχε απασχολήσει την ομάδα του Πειραιά και τον Γενάρη, ωστόσο τότε είχε απαντήσει αρνητικά, καθώς δεν ήθελε να μετακομίσει από το Λονδίνο και επιθυμούσε να εξαντλήσει τα περιθώρια για ένα νέο συμβόλαιο.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και στέλνουν Προντλ στον Πειραιά!

Την περίπτωση του Σεμπάστιαν Προντλ εξετάζει, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα στη Γερμανία, η ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός δεν δέχθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Βέρντερ Βρέμης, καθώς έχει πάρει την απόφαση να αγωνιστεί σε ομάδα που συμμετέχει στο Champions League. Με τον διεθνή ποδοσφαιριστή υπήρξαν επαφές των «ερυθρόλευκων» και τον Γενάρη, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα στις γερμανικές εφημερίδες, ο Προντλ εξετάζει προτάσεις από τον Ολυμπιακό και την Μπεσίκτας, η οποία επίσης έχει συμπεριλάβει τον Αυστριακό στη μεταγραφική της λίστα.

Αρνητικός λόγω… Περέιρα ο Φουστέρ!

Αρνητική ήταν η απάντηση του Νταβίντ Φουστέρ στην πρώτη κρούση που του έγινε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας!
Ενώ πριν λίγο καιρό η παραμονή του Ισπανού μέσου φάνταζε δεδομένη, επήλθε ολική ανατροπή στο θέμα του και σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, οι πιθανότητες να επεκτείνει την παρουσία του στον σύλλογο του Πειραιά, ελαχιστοποιήθηκαν. Υπαίτιος για την αλλαγή των δεδομένων είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος πιστεύει πως δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον προπονητή της ομάδας, Βίτορ Περέιρα.

Ο Φουστέρ φέρεται χολωμένος από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος. Πιστεύει ότι δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του, παρ’ ότι δεν έχει συμβεί κάτι… τρομερό μεταξύ τους. Ο Ισπανός παίκτης, όμως, δεν αισθάνεται άνετα, όπως με τους προηγούμενους προπονητές και σύμφωνα με το περιβάλλον του, εξετάζει, πλέον, πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο Φουστέρ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ως εκ τούτου, έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί και να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του. Ο τραυματισμός του δεν συνετέλεσε στην αλλαγή των δεδομένων, καθώς από την πλευρά της η διοίκηση δεν άλλαξε στάση.

Αρχικά μάλιστα, υπήρξε προφορική συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά στην πορεία ο παίκτης αναθεώρησε, καθώς δεν αισθάνεται καλά με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο. Το θέμα έχει πάρει αρνητική τροπή, αλλά παραμένει ανοικτό, καθώς οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα