“Ο απλός κόσμος και όχι οι φασίστες ψηφίζουν Χρυσή Αυγή”

Σε μια δήλωση για τη Χρυσή Αυγή που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει συζητήσεις προχώρησε ο Γεράσιμος Μπαλαούρας, λίγες μέρες μετά από εκείνη του Νίκου Παρασκευόπουλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 σημείωσε ότι οι ψηφοφόροι της νεοναζιστικής οργάνωσης είναι απλός κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι φασίστας.

«Η Χρυσή Αυγή με το μόρφωμα που είναι φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει στο δημοκρατικό τόξο. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, πιστεύω ότι αυτό που ήθελε να πει -κάτι που ζούμε και έτσι ερμηνεύονται και τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής – είναι ότι υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση για αυτόν.Είναι απλός κόσμος που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό. Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μία λύση επιβίωσης», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Ουσιαστικά κάνω μία διαπίστωση ότι υπάρχει και κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών.

Προσωπικά, κάτι που αποφεύγω να αναφερθώ, έχω σκοτωθεί στην επιτροπή της Βουλής με τους Χρυσαυγίτες και ιδιαίτερα με τον Κασσιδιάρη. Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα