“Ο απόλυτος μονάρχης Γιάννης Μπουτάρης”

Ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωκράτης Δημητριάδης με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ως “απόλυτο μονάρχη”. Αφορμή στάθηκε η επιστολή του δημάρχου, με την οποία τους ζητά εντός τριών ημερών να προχωρήσουν σε μελέτη για τις εργασίες που χρειάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μαρία Κάλλας.

Στην ανακοίνωσή τους ο χρησιμοποιούν σκληρές φράσεις: «Συμπεριφερόμενος ως απόλυτος μονάρχης που του ανήκει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έδωσε εντολή σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης να εκπονήσουν τεχνικοοικονομική μελέτη για εργασίες συντήρησης […] εντός τριών ημερών! όταν ο ίδιος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι-αντιδήμαρχοι δεν κατάφεραν να την εκπονήσουν εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια (730 ημέρες) και να δώσουν λύση σε ένα χρονίζον θέμα που ταλαιπωρεί μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας και τα παιδιά τους».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, δηλώνοντας πως ο δήμαρχος βρίσκεται σε «πλήρη απόγνωση». «Αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να λύσει το παραμικρό θέμα και παραδίδει τα κλειδιά του δημαρχείου πριν, καν, λήξει η θητεία της διοίκησής του. Μετά από δύο χρόνια εμπαιγμού προς μαθητές και γονείς και περιπετειών στις οποίες τους ενέπλεξε, ο δήμαρχος θέλει να βρει λύση σε τρεις μέρες και μάλιστα μεταφέρει την ευθύνη σε δημοτικούς συμβούλους -ο ένας από τους οποίους είναι δημοτικός σύμβουλος των “Εντάξει”», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα