Ο ατομισμός «Χ»αντάκωσε τον Αστέρα στη Ν. Σμύρνη

Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στη Super League, αποχώρησαν από το γήπεδο στη Ν. Σμύρνη έχοντας απολέσει από 2 βαθμούς. Καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, έτσι το 0-0 δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα. Αποτέλεσμα που αποτελεί δώρο πρώτιστα για την Ξάνθη και δευτερευόντως για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και αφήνει μεγαλύτερη πικρία στους φιλοξενούμενους. Δεν τους φταίει, πάντως, το «κακό το ριζικό» τους αλλά ο ατομισμός.

Στο πρώτο 45λεπτο η αναμέτρηση κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Οι «κυανέρυθροι» κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, είχαν τον έλεγχο αλλά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν εύκολα απαραβίαστη την εστία τους. Μόνο μια φορά ένιωσαν ουσιαστικά να απειλείται σοβαρά, από πλασέ που έκανε -μέσα από την περιοχή- ο Λάμπρου στο 27′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε άρδην. Οι Αρκάδες κυριάρχησαν απόλυτα, δημιούργησαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες αλλά γκολ δεν πανηγύρισαν. Για δύο λόγους. Αφ’ ενός γιατί -κυρίως- οι Μανιάς (61′), Δουβίκας (78′, 90’+3′), Κυριακόπουλος (81′) επέδειξαν υπέρμετρο ατομισμό την κρίσιμη στιγμή. Και αφ’ ετέρου γιατί ο Κότνικ «κατέβασε ρολά». Οι δύο εστίες έμειναν απαραβίαστες και λόγω των δοκαριών. Των φιλοξενουμένων «σημάδεψε» στο 67′ ο Σπιριντόνοβιτς και των γηπεδούχων στο 86′ ο Τόνσο.

Η «λευκή» ισοπαλία διατήρησε τον Πανιώνιο στην 5η θέση με 32 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει 29 και μοιράζεται την 6η με ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη. Όμως οι ακρίτες έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Αν αύριο (25/2) νικήσουν, στα Πηγάδια, τον Απόλλωνα θα βρεθούν μόνοι τους στην τελευταία θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα