Ο Βασιλειάδης έσωσε τον Δρόσο (από νέα ξευτίλα)

 

Στην Ελλάδα που ζούμε τα έχουμε δει όλα. Καθημερινά οι εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ρακένδυτους και εξαθλιωμένους πολίτες, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μαγαζάτορες, κι όμως μερίδα ΜΜΕ προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα ευημερεί ή ότι γίνεται προσπάθεια την οποία εμποδίζουν οι κακοί δανειστές…

Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα. Τα γήπεδα αδειάζουν, οι τραμπούκοι χτυπάνε ή πυροβολούν όποιον δεν τους αρέσει, οι ηγήτορες των οργάνων Διοίκησης προσλαμβάνουν υπόδικους για να «έχουν αποτέλεσμα», και τέλος ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός φορέας της χώρας μας, η ΕΠΟ, μέσω μιας απίστευτης συγχορδίας από δήθεν ειδικούς που θα έφερναν την εξυγίανση, παραδίδουν μαθήματα… παράβασης της ισχύουσας νομοθεσίας, παραβάσεις που με συνεχείς τροπολογίες οι δύο διατελέσαντες, πρώην και νυν, υπουργοί Αθλητισμού κ.κ. Σταύρος Κοντονής (πρώην) και Γιώργος Βασιλειάδης (νυν) προσπαθούν να νομιμοποιήσουν με κάθε τρόπο.

Η αρχή έγινε με τροπολογία του Σταύρου Κοντονή μέσω της οποίας νομιμοποιούσε τις ενέργειες της Επιτροπής Εξομάλυνσης, Επιτροπής που υποτίθεται ότι επέλεξε με δικά του κριτήρια ο «εξυγιαντής» του Κυπριακού ποδοσφαίρου, κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Ως γνωστόν, ως μέλη της Επιτροπής επελέγησαν οι τελείως άγνωστοι στον χώρο του ποδοσφαίρου κ.κ. Δρόσος, Γέροντας και Μπάρτζης, νομικοί οι οποίοι ως έμπειροι στα νομοτεχνήματα θα παρουσίαζαν ένα σχέδιο νόμου που θα εξασφάλιζε τη νομιμότητα και συνεπώς την εξυγίανση του χώρου.

Και εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα.

Οι παραπάνω κύριοι δεν υπάρχει μέρα που να  μην επισκεφτούν τα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, και κατά την παραμονή τους να μην προβούν σε κάποια πράξη παράβασης νόμου ή κανονισμού.

Εν συντομία αναφέρουμε ότι:

α) Τροποποίησαν τον Κανονισμό Διαιτησίας, παραβαίνοντας τον νόμο που απαγορεύει μεσούσης της περιόδου οποιαδήποτε τροποποίηση Κανονισμού.

β) Προκήρυξαν εκλογές για τις 19/12, ώστε να εκλεγεί εκπρόσωπος σε ΕΟΕ, με βάση το Καταστατικό της ΕΠΟ, που προέβλεπε η κάθε Ένωση να έχει 3 ψήφους, κατά παράβαση του Νόμου Κοντονήτου 2015 –η μόνη θετική ενέργεια που του αναγνωρίζουμε–σύμφωνα με τον οποίο ο νόμος υπερισχύει του Καταστατικού, άρα οι εκλογικές διαδικασίες της ΕΠΟ πρέπει να γίνονται μέσω εκλεκτόρων.

Από τις αρχές Νοέμβρη, η «Α» εντόπισε την παραβατική διαδικασία και προέτρεψε τους υπουργούς να παρέμβουν, ώστε να ισχύσει η νομιμότητα. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 40 ημέρες και ένα μικρό σωματείο της Αιτωλοακαρνανίας να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να κινητοποιηθεί ο νέος υπουργός Αθλητισμού. Τι έκανε; Κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τροποποιείται ο νόμος Κοντονή και ειδικά για τις εκλογές της ΕΠΟ για τον εκπρόσωπο της ΕΟΕ, υπερισχύει το Καταστατικό της ΕΠΟ της ισχύουσας νομοθεσίας!!!

Τι είπατε; Κάθε παρομοίωση της χώρας μας με αφρικανικά κράτη είναι προφανώς άδικη, αλλά για το αφρικανικό κράτος…

Είναι γνωστό ότι η παρούσα κυβέρνηση δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Η παρουσία άλλωστε του Ιάκωβου Φιλιππούση, συνδαιτυμόνα του Σταύρου Κοντονή, σε Ομοσπονδία αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Έπρεπε, λοιπόν, ο μοναδικός υποψήφιος στο ποδόσφαιρο, Βαγγέλης Γραμμένος, προσκείμενος στις κυβερνητικές επιλογές, να εκλεγεί χωρίς μετέπειτα προβλήματα, όπως ακύρωση της διαδικασίας κ.λπ.

Ένας δεύτερος λόγος ήταν η αποφυγή για δεύτερη φορά του εξευτελισμού του συνταγματολόγου κ. Δρόσου, με ακύρωση της προκήρυξης των εκλογών. Άλλωστε, η πρώτη περίπτωση, η ακύρωση από το ΣτΕ του νόμου για τα κανάλια, είχε αρκετά στοιχίσει στο προφίλ της κυβέρνησης. Έπρεπε, λοιπόν, να προφυλάξουν τον εκλεκτό συνταγματολόγο για επόμενα επεισόδια που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.
 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα