Ο «βιαστικός» κύριος Κοντονής 

Όσοι προέβλεπαν ότι η ιστορία με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 28 ατόμων θα έχει αρκετά δικαστικά αλλά και πολιτικά επεισόδια δεν έπεσαν έξω, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης (14/11) έγινε γνωστό ότι η Δικαιοσύνη διενεργεί διπλή έρευνα αναφορικά με την καθυστέρηση έκδοσης του επίμαχου βουλεύματος.

Η είδηση αποκαλύφθηκε από το δικαστικό blog «ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ» της Μαίρης Μπενέα και σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατόπιν αναφοράς του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Βάσει των όσων καταγγέλλονται, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, σε βάρος των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών (Σταμαδιάνου, Κανελλοπούλου και Ρουσέα), προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο –9 μήνες– που ορίζει ο νόμος. Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρυσούλα Παρασκευά.

Σύμφωνα, πάντα, με το αποκλειστικό δημοσίευμα των «ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ», δικαστική έρευνα σε βάρος των μελών της σύνθεσης του δικαστικού συμβουλίου ξεκίνησε παράλληλα και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά το ίδιο αδίκημα (παράβαση καθήκοντος, για το χρόνο έκδοσης του βουλεύματος), στην ποινική του εκδοχή. Την έρευνα παρήγγειλε η κ. Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Έγκυροι νομικοί κύκλοι σχολίασαν στην «Α» ότι το επίμαχο βούλευμα όντως καθυστέρησε να εκδοθεί –μετά την παρέλευση της προθεσμίας των 9 μηνών εκδόθηκε τον 14ο μήνα– γεγονός που δικαιολογεί το τυπικό της έρευνας, εξηγούσαν ωστόσο ότι σε επίπεδο ποινικής διερεύνησης δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Γιατί αυτό; Διότι από πουθενά δεν προκύπτει το κολάσιμο στοιχείο του δόλου. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν –με μια δόση καυστικού χιούμορ– «βιαστικό» τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονή, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που καθυστερεί η έκδοση ενός βουλεύματος.

Αυτή τη «δεδικασμένη» στατιστική επικαλούνται οι πιο καχύποπτοι που ισχυρίζονται ότι η σπουδή Κοντονή εδράζεται στην πολιτική και όχι στη νομική υπόσταση της υπόθεσης. Και ίσως να μην έχουν άδικο αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο κρυφός δεν είναι ο πόλεμος χαρακωμάτων που εξελίσσεται μεταξύ της κυβέρνησης και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα