Ο Βούλγαρος «Indiana Jones» και ο τάφος με το βαμπίρ!

Είναι προφανές ότι τα βλέμματα της διεθνούς αρχαιολογικής κοινότητας να είναι στραμμένα στην Αμφίπολη και τον άγνωστο για την ώρα «ένοικο» του τάφου που ανακαλύφθηκε στον λόφο Καστά, ωστόσο στη γειτονική Βουλγαρία η αρχαιολογική σκαπάνη ανακάλυψε ένα παράξενο όσο και μακάβριο εύρημα.

Ο λόγος για έναν τάφο βαμπίρ (!) ο οποίος αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη Περπερικον στη νότια Βουλγαρία, από τον Βούλγαρο αρχαιολόγο Νικολάι Οβχάροφ. Γνωστός και με το προσωνύμιο «Indiana Jones της Βουλγαρίας», ο Ν. Οβχάροφ μίλησε τη βρετανική εφημερίδα Telegraph ισχυριζόμενος ότι ο σκελετός που βρέθηκε ανήκει αναμφίβολα σε άτομο που έπεσε θύμα τελετουργικού εξόντωσης βρικολάκων.

Σημειώνεται ότι το μακάβριο εύρημα είχε έναν μεταλλικό πάσσαλο καρφωμένο στον θώρακα, στην πλευρά της καρδιάς. Ο Ν. Οβχάροφ εξήγησε ότι η συγκεκριμένη πρακτική (σ.σ. κάρφωμα πασσάλου στο στήθος) χρησιμοποιείτο και σε ήδη νεκρούς κυρίως «κακούς ανθρώπους», αλλά και αμαρτωλούς αυτόχειρες, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο νεκρανάστασή τους!

Δίπλα στον παραπάνω τάφο αποκαλύφθηκε άλλος ένας στον οποίο βρέθηκαν τα οστά μιας γυναίκας η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της ένα παιδί, όπως ακριβώς η Παναγία με τον Χριστό. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο «Ιντιάνα Τζόουνς», η ταφή της μητέρας με το παιδί αγκαλιά ήταν συνηθισμένη πρακτική της εποχής και ακολουθείτο για να ξορκίζει την πανώλη. Και τα δύο ευρήματα χρονολογούνται από το πρώτο μισό του 13ου αιώνα.

vampire 01

 

vampire 02

 

vampire 03

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα