«Ο Γιάννης είναι στο σωστό δρόμο»

Μπορεί να ήταν έντονη η ψυχρολουσία από τη μη αναμενόμενη απουσία του Κώστα Κουφού, αλλά η εθνική ομάδα μπάσκετ είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει την επόμενη μέρα που έχει αρκετές αξιόλογες παρουσίες, που μάλιστα αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η κορυφαία εξ αυτών λόγω της προοπτικής που παρουσιάζει είναι αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι καθ’ οδόν για Ελλάδα ώστε από την Τρίτη να ενσωματωθεί στην αποστολή του Φώτη Κατσικάρη.

Ο 19χρονος «έλαμψε» στους τελευταίους του αγώνες με το Μιλγουόκι στο summerleague, έχοντας σε 33 λεπτά συμμετοχής, 17 πόντους μέσο όρο, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Οι επιδόσεις του και η παρουσία του ως πλέι – μέικερ μάλιστα, εντυπωσίασε το νέο του προπονητή, Τζέισον Κιντ.

«Είχαμε δει την άνεση που έχει με την μπάλα στα χέρια στις προπονήσεις και το δοκιμάσαμε και στο summer league. Του δίνουμε σιγά-σιγά τη δυνατότητα να οργανώνει πολλές επιθέσεις. Όταν έχεις τον Γιάννη, μπορεί να παίξει πόιντ γκαρντ, σούτινγκ γκαρντ, τριάρι ή τεσσάρι. Του αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να βρίσκει τους συμπαίκτες του. Μπορούμε να τον βάλουμε και στο λόου ποστ και να εκμεταλλευτούμε το ύψος του για να τελειώσει φάσεις ή να μοιράσει την μπάλα σε νταμπλ τιμ. Ο Γιάννης θέλει να γίνει πολύ καλός. Είναι εμφανές πόση πρόοδο έχει παρουσιάσει από πέρσι και είναι σαφές πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τη φετινή σεζόν ψήλωσε άλλους δύο πόντους, φτάνοντας αισίως στα 2.11 και παράλληλα «έβαλε» μυϊκό όγκο 13 κιλών, έχοντας συνολικά 98.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα