«Ο Γκέραρντ μας ένωσε για πάντα»

Ο Ηλίας Πουρσανίδης ήταν ο εμπνευστής του σπουδαίου φιλικού αγώνα που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ.

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον Sport-fm όχι μόνο για το παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε τεράστιο αθλητικό γεγονός για όλη την Κρήτη, αλλά και για τον ΟΦΗ της δεκαετίας του ’90 που έγραψε ιστορία με τις διακρίσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Πριν από δύο μήνες έγινε μια εκδήλωση στο Ηράκλειο, από την ΠΑΕ ΟΦΗ για να τιμήσει τον Γκέραρντ, ονομάζοντας με το όνομα του τη Θύρα 9. Είπα τότε ότι δεν έπρεπε να το χάσω και ήθελα να πάω και να του πω ένα ευχαριστώ. Πίστευα τότε ότι το γήπεδο θα ήταν κατάμεστο. Όταν πήγα, το γήπεδο ήταν άδειο. Δεν την αγκάλιασε εκείνη την κίνηση ο κόσμος. Τότε είπα ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να τον τιμήσουμε όπως πρέπει. Πήρα κάποιους τότε συμπαίκτες μου τηλέφωνο και όλοι ήταν έτοιμοι να πάμε να δείξουμε την αγάπη μας στον Ευγένιο. Σε δύο μέρες, αυτό το πράγμα ξέφυγε και όλοι ήθελαν να είναι εκεί. Όταν έμαθε για το φιλικό, μίλησε μετά από μήνες ο Ευγένιος και βγήκε από το νοσοκομείο για αυτό το παιχνίδι. Ο Ευγένιος Γκέραρντ μας ένωσε για πάντα» δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης και πρόσθεσε: «Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, γιατί αν δεν ήταν εκείνος ο Γκέραρντ θα έφευγε σε μήνες. Ήταν ο οραματιστής πολλών πραγμάτων και με μεγάλη συγκίνηση τον τιμήσαμε χθες. Είχε το όραμα και το έκανε πράξη με την παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ».

Το ποδοσφαιρικό ερώτημα που… βασανίζει εδώ και μερικά χρόνια το Ηράκλειο είναι με ποιον τρόπο ο ΟΦΗ θα καταφέρει να ξαναβρεθεί στη μεγάλη κατηγορία.

«Ο ΟΦΗ ταλαιπωρείται χρόνια. Για να ανέβει κατηγορία, πρέπει να υπάρχουν υποδομές για να μείνει στην κατηγορία. Στην εποχή μας, όλα τα Κρητικόπουλα ήθελαν να παίξουν στον ΟΦΗ. Δεν υπάρχει αυτή η λάμψη πλέον. Αυτό πρέπει να κερδίσει ο ΟΦΗ και να κάνει προίκα του. Να κάνει τους πιτσιρικάδες στην Κρήτη να θέλουν να παίξουν για τον ΟΦΗ» έδωσε τη δική του εξήγηση ο παλαίμαχος άσος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα