Ο Γραμμένος ψάχνει τους “4” (που τον πούλησαν)

Πολλούς μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της ΕΠΟ η “Α” είχε γράψει το τελικό αποτέλεσμα. Ουκ ολίγες φορές είχαμε επισημάνει ότι ο Γραμμένος και η παράταξη που συνέθεσαν οι Σαββίδης-Μελισσανίδης θα κέρδιζε δια περιπάτου, καθώς τα κουκιά ήταν μετρημένα κι έλεγαν 48-23. Τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν 48 Γραμμένος, 21 Καλαντζής και δύο λευκά.

Οι πλέον αδαείς θα σκεφτούν ότι οι δύο που ψήφισαν λευκό είναι από την ηττημένη παράταξη με το σκεπτικό ότι γνώριζαν την κατραπακιά και το έριξαν στο τσάμικο (λευκό). Κι όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο ο Βαγγέλης Γραμμένος έλαβε 48 ψήφους και ο Γιώργος Καλαντζής 21. Στους 48 ψήφους ο Γραμμένος κέρδισε τέσσερις από την αντίπαλη παράταξη, καθώς τον ψήφισαν ο Κούγιας (το δήλωσε εξάλλου), ο Κομπότης (ο οποίος πάντα πάει με το ρεύμα), ο Μποροβήλος και όπως ήταν φυσιολογικό και η ΕΠΣ Αρκαδίας, καθώς ο Προύτζος επί της ουσίας δεν κάνει το κουμάντο, αλλά η Ένωση επηρεάζεται από τα θέλω του Καϋμενάκη (εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης). Τον Γραμμένο δεν τον ψήφισαν τέσσερις δικοί του. Οι δύο από αυτούς προτίμησαν τον Καλαντζή και οι άλλοι δύο έριξαν λευκό. Σύμφωνα με πληροφορίες το παρασκήνιο το γνωρίζει ο νέος πρόεδρος, απλά ψάχνει τους τέσσερις.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου έλαβε τους περισσότερους ψήφους από όλους. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ έλαβε όλο το πακέτο από την παράταξη Γραμμένου, ενώ τον ψήφισαν ακόμη τρεις από την αντίπαλη παράταξη. Οι δύο είναι ο Κούγιας και ο Κομπότης. Ο 3ος αναζητείται.

Επίσης τον αναπληρωτή πρόεδρο, το Νίκο Βακάλη, τον ψήφισε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς έχουν άριστες φιλικές σχέσεις.

Τέλος σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία ο Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι ψήφισε λευκό. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Η ΠΑΕ ΠΑΟ ψήφισε “δαγκωτό” Γιώργο Καλαντζή.

Η επόμενη ημέρα

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πως θα περπατήσει το νέο σχήμα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κι αυτό διότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει “μονοκομματική” κυβέρνηση. Και δεν μιλάμε για κομματική διοίκηση, αλλά για διοικήσεις που επηρεαζόταν από κάποια ομάδα. Επί πολλά έτη η διοίκηση της ΕΠΟ ήταν της επιλογής της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Εν συνεχεία ήταν της επιρροής Κόκκαλη και κατέληξε να είναι επιλογής Μαρινάκη. Τώρα η διοίκηση είναι προϊόν της συνεργασίας Ιβάν Σαββίδη-Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τι θα συμβεί, καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο για τους τίτλους (πρωτάθλημα και κύπελλο), ή για την πολυπόθητη δεύτερη θέση που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Πόσο θα αντέξει αυτούς τους κραδασμούς η νέα διοίκηση από τον ανταγωνισμό των δύο δικεφάλων; Διότι με βάση τα σημερινά δεδομένα ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ σκληρός…

Ήδη η μάχη έχει ξεκινήσει με το “φάγωμα” του Ζήση Γρηγορίου (επιρροής Μελισσανίδη) στην Λάρισα, με την εκλογή του Δημήτρη Μπουχλαριώτη (επιρροής Σαββίδη) με την συνέχεια να αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Κι αυτό επειδή υπάρχουν και σε άλλες ενώσεις εκλογές, που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Όπως για παράδειγμα στην ΕΠΣ Σάμου με 14 σωματεία και πρόεδρο το Νίκο Βακάλη, ο οποίος θεωρείται μελισσανιδικός κι εξελέγη και αναπληρωτής πρόεδρος στις πρόσφατες εκλογές της ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα