“Ο δειλός Τσίπρας αναζητεί συνενοχή και φύλλο συκής”

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο “στόλισε” κανονικά μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε δειλό τον πρωθυπουργό ενώ έριξε τα πυρά της  και τον κ. Βούτση, κατηγορώντας τον  ότι «έθαψε» την Επιτροπή για το χρέος. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει από την πολιτική προανναγέλοντας νέο κόμμα. 

«Ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενοχή και φύλλο συκής», ήταν το πρώτο σχόλιο της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς και στην Επιτροπή για το χρέος.

«Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή», είπε η κ.Κωνσταντοπούλου διερωτώμενη γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα της Επιτροπής, παρότι μία εβδομάδα αργότερα το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές», τόνισε.

“Χολή”και για Βούτση

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν όμως και με τον κ. Βούτση, κατηγορώντας τον ότι η πρώτη του κίνηση ήταν να «κατεβάσει» τα πορίσματα από την ιστοσελίδα της Βουλής.

«Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον κ. Τσίπρα γιατί θάβονται τα πορίσματα. Τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν πια μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές. Το χρέος είναι που επιβάλλει, επειδή το αποδέχονται, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να χαρίζουν τις τράπεζες», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε… συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πέτυχε τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξαπάτησε τον λαό.

“Δεν φεύγω απο την πολιτική”

“Δεν εγκαταλείπω ούτε το δικηγορικό μου επάγγελμα ούτε την πολιτική μου δραστηριότητα. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η κοινωνία είναι εγκαταλελειμένη από όσους οφείλουν να την υπερασπιστούν. Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες” τόνισε για τα επόμενα βήματά της.

“Δεν είναι μονοσύμαντες οι επιλογές. Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσε πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους” συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή. “Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μην αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια αυτών που την κατασπαράζουν”, τόνισε κλείνοντας την συνέντευξή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα