Ο «διεθνής» Ρομπέρτο και τα σενάρια για Κάμπελ!

Ο Ολυμπιακός συγκαταλέγεται, πλέον, στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων, γεγονός που αποδεικνύεται – εκτός των άλλων – από την απήχηση που έχει το όνομά του στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα και τη συμμετοχή του στο «παιχνίδι», δίπλα στα μεγαθήρια της «γηραιάς ηπείρου».

Η ομάδα του Πειραιά διαθέτει πλέον τη δυνατότητα να κινείται για παίκτες πολλών εκατομμυρίων ευρώ και να διαθέτει τους δικούς του με ποσά που προσεγγίζουν… ισπανικές και αγγλικές ομάδες. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ του καλούνται στις κορυφαίες Εθνικές του πλανήτη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός πορτιέρο βρισκόταν ανάμεσα στις επιλογές του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε για την Εθνική Ισπανίας, γεγονός που θα ισοδυναμεί με επιβράβευση της σκληρής δουλειάς του στο γήπεδο και στην προπόνηση, αλλά και της εξαιρετικής απόδοσής του στα φετινά ματς του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορεί τελικά να μην κλήθηκε, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε τον ανταγωνισμό και το εύρος των επιλογών του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, έχουν φουντώσει οι φήμες περί αναθέρμανσης του «ερυθρόλευκου» ενδιαφέροντος για την απόκτηση του Τζόελ Κάμπελ από την Άρσεναλ. Ο Κοσταρικανός ζήτησε να φύγει, καθώς δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στα βασικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ και στον Πειραιά «έστρεψαν τα ραντάρ» προς το μέρος του, αναμένοντας τις εξελίξεις. Βέβαια, η περίπτωσή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, διότι και το κόστος είναι υψηλό, αλλά και ο διεθνής επιθετικός έχει βλέψεις για μεγάλα πρωταθλήματα και διακρίσεις.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει «κατακτήσει» πλέον τη δυνατότητα να έχει ελπίδες και να συμμετέχει σε αυτό το ιδιότυπο, όσο και ελκυστικότατο παιχνίδι, μπαίνοντας δικαιωματικά στο κλαμπ των μεγάλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα