“Ο διώκτης και το καθεστώς”

Οι μηνύσεις και οι αγωγές του Πάνου Καμμένου κατά ανθρώπων του Τύπου έχουν προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και δεν είναι μόνο η σύλληψη των Κουρτάκη-Τζένου μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αύριο Πέμπτη εκδικάζεται αγωγή κατά του γνωστού σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του ιστοσελίδας Protagon για άρθρο προ δύο ετών.
Στο δικαστήριο αναμένονται να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης ακόμη και πολιτικά στελέχη. Μάλιστα αναφερόμενος στην υπόθεση ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υπό τον τίτλο “100 λέξεις για τον διώκτη”:
“Την Πέμπτη -σε λίγες ώρες δηλαδή- εκδικάζεται η αγωγή του, κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon. Για ένα άρθρο που θα το συνυπέγραφε κάθε λογικός πολίτης. Ένα κείμενο με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ύβρεις και συκοφαντίες σαν κι αυτές που χρησιμοποιεί μονίμως ο διώκτης. Ζητά 2 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κοστολογεί τη φίμωση του Τύπου. Προσπαθεί να μετατρέψει τους δικαστές σε… όπλο. Να τρομοκρατήσει με εξοντωτικές αγωγές όσους του κάνουν κριτική. Ο ίδιος βέβαια κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία. Όμως, ζούμε ακόμη σε μία Δημοκρατική χώρα. Η ελευθερία του Τύπου, όπως και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι προπύργιά της. Και θα παραμείνουν παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του καθεστώτος που υπηρετεί ο διώκτης”.
Για τις συλλήψεις των δημοσιογράφων μετά την μήνυση Καμμένου εξέδωσε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας: “Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία”.
Για τους πρόσφυγες
Για την κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών, όπου έχουν μείνει απροστάτευτοι στο έλεος της κακοκαιρίας το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρες ημέρες για να επικοινωνήσει ο Πρωθυπουργός με τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ώστε να βρεθεί -προσωρινή- λύση στη διαμονή των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και να μη στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στο χιόνι. Πέρασαν βέβαια σχεδόν δύο χρόνια κι ακόμη δε μάθαμε πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό και γιατί τελικά δεν επαρκούν ούτε…για κοντέινερς. Ανικανότητα ή αδιαφορία; όποια εξήγηση και αν δώσει κανείς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: χιλιάδες άνθρωποι να παγώνουν στο χιόνι με ευθύνη εκείνων που είχαν κάνει την ευαισθησία πολιτικό εμπόρευμα”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα