Ο «εκλεκτός» του Γιούνκερ για το προσφυγικό

Τον Maarten Verwey διόρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ως συντονιστή της Ε.Ε. για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου ΕΕ-Τουρκίας αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο βάσει της οποίας «η Επιτροπή θα συντονίζει και θα οργανώνει από κοινού με τα κράτη-μέλη και τους οργανισμούς της Ε.Ε. τις αναγκαίες δομές υποστήριξης για την αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας».

Όπως αναφέρει το euractiv.gr, ο Maarten Verwey είναι γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ηγείται ομάδας που ήδη βρίσκεται επιτόπου στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2015 και συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μέσω της επιτάχυνσης πρόσβασης σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των διαφόρων φορέων, την αντιμετώπιση των διοικητικών δυσκολιών για αποσυμφόρηση και για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη διαχείριση των συνόρων και τη μετεγκατάσταση.

Ο Maarten Verwey διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECIFN) πριν τον διορισμό του από τον πρόεδρο Γιουνκέρ τον Ιούλιο του 2015 στη θέση του γενικού διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων παρέχει τεχνική βοήθεια προς τα κράτη-μέλη, συνδράμοντάς τα στην εφαρμογή διοικητικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα