Ο… επίμονος Γιώργος Κυρίτσης

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ

Ο ντόρος που έγινε με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση περί διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα (σ.σ. αναφερόμενος στη σύλληψη Σακκά και Σεϊσίδη) φαίνεται ότι δεν έκαμψαν το… φρόνημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανάλαβε και σήμερα τις απόψεις του από τον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ.

Καλεσμένος της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του καναλιού του Φαλήρου «ONline» ο Γ. Κυρίτσης έκανε λόγο για διαρκή στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων από τις αρχές.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός βουλευτής ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των αρχών» και έχει διαπιστώσει –όπως είπε– ότι «υπάρχει μια αντιτρομοκρατία την οποία βάζω μέσα σε πολλά εισαγωγικά, η οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενορχηστρώνεται από τα ΜΜΕ. Τότε υπάρχει πρόβλημα».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γ. Κυρίτσης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πιστεύει τη φράση ότι «είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα».

Ειδικά για τους Σακκά και Σεϊσίδη ο βουλευτής τόνισε ότι το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι ένοχοι, ωστόσο –χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στους συγκεκριμένους– είπε ότι υπάρχουν στοιχεία στοχοποίησης στις υποθέσεις που εμπλέκονται. Επίσης διευκρίνισε ότι στο θέμα των συγκεκριμένων συλλήψεων εκείνος αναφέρθηκε τόσο επειδή είναι στην επικαιρότητα, όσο επειδή υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείριση τους από την αστυνομία.

«Συντροφικές» διαφωνίες

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε κάθετα από τη θέση του Γ. Κυρίτση ότι «δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων».

Εξάλλου, με δηλώσεις της επίσης στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη ξεκαθάρισε κι εκείνη ότι «δεν συνάδουν με τις δικές μου απόψεις οι δηλώσεις για φρονηματικού χαρακτήρα συλλήψεις Σακκά και Σεϊσίδη».

Τέλος, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε στις διαφορετικές προσεγγίσεις στα θέματα Δικαιοσύνης λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου με τις αναφορές του κ. Κυρίτση για προστασία των δικαιωμάτων των συλληφθέντων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα