Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του σε όλη τη χώρα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν επισκέφθηκε έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και συναντάται με εκπροσώπους των τοπικών αρχών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), ολοκληρώνοντας έτσι την περιοδεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια στις 13 Ελληνικές Περιφέρειες.

Κατά την περίοδο 2014-2020, η Ελλάδα θα λάβει μέσω της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ πάνω από 15 δις ευρώ για επενδύσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στην παρούσα φάση οι 13 Περιφέρειες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τα επιχειρησιακά τους προγράμματα που θα καθορίσουν πώς οι επενδύσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στην ανάκαμψη της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης στην Κοζάνη, όπως και χθες στην Μυτιλήνη (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), είναι η ανεύρεση τρόπων μέσω των οποίων η Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική μπορεί να βοηθήσει τις Περιφέρειες της Ελλάδας να αναπτύξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Η επίσκεψη συμπίπτει με το τέλος της θητείας του Επιτρόπου Χαν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα