Ο Ζινιάκ είναι πιο φθηνός από τον Μήτρογλου, αλλά…

Στην παραδοχή ότι η λύση του Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ είναι σαφώς πιο οικονομική από εκείνη του Κώστα Μήτρογλου προχώρησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι οποίοι αναζητούν την καλύτερη επιλογή για την επιθετική γραμμή της ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μπορεί δημοσίως και ενώ η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, να δηλώνουν ότι ο Κώστας Μήτρογλου εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα στα πλάνα τους, στην πραγματικότητα όμως κινούνται για πιο… οικονομικές λύσεις, καθώς το κόστος απόκτησης ή και επέκτασης του δανεισμού του διεθνούς Έλληνα επιθετικού είναι τεράστιο και υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας, ακόμη και του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Μήτρογλου ανήκει στη Φούλαμ. Παρ’ ότι δεν αναμένεται να επανέλθει στην Premier League, η αγγλική ομάδα θα επιδιώξει να αποσβέσει μέρος των 15 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αποκτήσει τον Μήτρογλου τον Γενάρη του 2014. Σίγουρα δεν θα αξιώσει εξ ολοκλήρου το ποσό, αλλά σύμφωνα και με ρεπορτάζ από την Αγγλία, οι απαιτήσεις της θα κυμανθούν πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρησή του.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει απλώς να επεκτείνει τον δανεισμό του, το κόστος μειώνεται, αλλά και πάλι παραμένει δυσβάσταχτο για τον ελληνικό σύλλογο. Η Φούλαμ θα αξιώσει μία αποζημίωση δανεισμού από ένα έως και δύο εκατομμύρια, καθώς και την εξ ολοκλήρου κάλυψη του συμβολαίου του Μήτρογλου, το οποίο ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά, ήτοι σχεδόν πέντε εκατομμύρια τον χρόνο!

Για τους λόγους που σας αναφέραμε πιο πάνω, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» αναζητεί λύσεις πιο… προσιτές στην πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία από αυτές ακούει στο όνομα του Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ. Ο Γάλλος επιθετικός της Μαρσέιγ απασχόλησε και πέρυσι το καλοκαίρι την ομάδα του Πειραιά, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Φέτος ο Ολυμπιακός επανέρχεται πιο ζεστός, καθώς ο διεθνής επιθετικός μένει ελεύθερος και έτσι δεν θα μειωθεί αισθητά το κόστος μεταγραφής του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο ενδεχομένως να φαίνονται. Ο Ζινιάκ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι Ίντερ, Μίλαν και Γαλατασαράι. Το… τουρνουά μπρα-ντε-φερ για τον Ζινιάκ έχει ξεκινήσει και η εξέλιξή του θα κριθεί από τον τρόπο προσέγγισης του ποδοσφαιριστή. Στον Πειραιά ποντάρουν πολλά στην παρουσία των Καρεμπέρ, Ισά, οι οποίοι έχουν κινήσει την όλη διαδικασία και λόγω του ειδικού τους βάρους στην γαλλική αγορά, εικάζεται πως έχουν αρκετές πιθανότητες επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα