Ο Ιβάν Σαββίδης τα γυρίζει όλα… Τούμπα ξανά!

Από την ημέρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης δοκίμασε όλα τα μέσα και τις πρακτικές, ώστε να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα και να ανεβάσει το επίπεδο. Λάθη έχει κάνει και αυτό είναι σαφές εκ του αποτελέσματος. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε, δεν έβαλε χρήματα ή δεν ανακάτεψε την τράπουλα. Και λεφτά έβαλε, και την τράπουλα ανακάτεψε και προσπάθησε να βρει λύσεις σε όλα τα επίπεδα. Το… καράβι, όμως, δεν τραβάει…

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει για μία ακόμη φορά σε περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Φρανκ Άρνεσεν, αποτελεί ήδη παρελθόν. Πάνω του είχαν στηριχθεί όλα τα πλάνα του «Δικέφαλου του Βορρά». Ήταν και παραμένει ένας καταξιωμένος επαγγελματίας, όμως στον ΠΑΟΚ απέτυχε. Οι λόγοι; Ίσως γιατί επιχείρησε να προσεγγίσει με τη δική του, βορειοευρωπαϊκή φιλοσοφία, μία ελληνική ομάδα, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και με πολλές ιδιαιτερότητες σε αυτόν καθ’ αυτόν τον σύλλογο. Ίσως γιατί χρειαζόταν περισσότερο χρόνο. Οι ομάδες δεν είναι… ομελέτα να τις ρίχνεις στο τηγάνι και να απολαμβάνεις το αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά. Χρειάζονται χρόνο και πίστη. Η έννοια του άμεσου αποτελέσματος σε έναν σύλλογο που δεν έχει πετύχει τίποτα και χρειάζεται εκ βάθρων αναδόμηση, είναι πέρα για πέρα λάθος. Σε κάθε περίπτωση, ο Φρανκ Άρνεσεν θεωρήθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη ότι απέτυχε και, με την αιτιολογία ότι δεν ταιριάζουν οι φιλοσοφίες, επήλθε το διαζύγιο.
Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Ιγκόρ Τούντορ. Θέμα χρόνου είναι η απομάκρυνση και του Κροάτη από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται τις τελευταίες ημέρες να ψάχνεται για προπονητή που θα πάρει πάνω του όλη την ομάδα, σε συνεργασία με τον Λούμπος Μίχελ, ο οποίος αναμένεται σύντομα να αναλάβει και τον ρόλο του Φρανκ Άρνεσεν. Εκείνο που προέκυπτε μέχρι πρότινος από το περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία είναι πως ο Κροάτης «είναι ο προπονητής της ομάδας και έχουμε μια ισχυρή συμφωνία. Είναι μία συζήτηση, που δεν θα επιτρέψω να ανοίξει ξανά», κάτι που φυσικά δύσκολα θα ισχύσει μέχρι το τέλος της σεζόν, αν συνεχιστούν τα ίδια μέτρια και αρνητικά αποτελέσματα.
Το θέμα, ωστόσο, έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Η απομάκρυνση του Τούντορ είναι δεδομένη και θα προχωρήσει αμέσως μόλις επιτευχθεί συμφωνία με τον προπονητή που θέλει να φέρει η ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ακούγεται το όνομα του Σότα Αρβελάτζε, για τον οποίο δεν υπήρξε διάψευση, ενώ είναι ελεύθερος από ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι. Όμως ένα καινούργιο στοιχείο που προστέθηκε στα κριτήρια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, είναι η γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου και η αίσθηση της ιδιαίτερης ψυχολογίας που διέπει τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να βάλει περισσότερο… ΠΑΟΚ στον Δικέφαλο του Βορρά, δοκιμάζοντας μία ακόμη συνταγή, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Μετά τις αποχωρήσεις του Ιάκωβου Αγγελίδη και τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Άρνεσεν, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να τοποθετήσει στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Λούμπος Μίχελ και χθες χρέη τιμ μάνατζερ ανέλαβε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Ο ομογενής επιχειρηματίας παρουσιάζεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση της ομάδας και προσπαθεί σταδιακά με τις αλλαγές που κάνει να την κάνει να σταθεί όρθια, ώστε διεκδικήσει μέχρι τέλους τους στόχους της.
Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει διατεθειμένος να ενεργοποιήσει και άλλους ανθρώπους που σχετίζονται με την ομάδα, καθώς είναι το επόμενο βήμα που επιθυμεί να δοκιμάσει, στην αναζήτηση της συνταγής που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ενασχόλησή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ερώτημα: Είναι η πρώτη φορά που έχει δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή; Όχι. Όμως αυτό πιστεύει πως χρειάζεται. Όπως και να έχει, κάθε νέα προσπάθεια απαιτεί το χρόνο της, αλλά και υπομονή. Απαιτείται ένα πλάνο σε βάθος χρόνου, το οποίο θα ακολουθήσουν και θα εφαρμόσουν δίχως… παρεκτροπές. Αν όμως, ο Ιβάν Σαββίδης επιζητεί άμεσο αποτέλεσμα, οι πιθανότητες να πετύχει, είναι σχεδόν μηδαμινές. Το μόνο που θα κάνει, θα είναι να ξοδεύει χρόνο και χρήμα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα