Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας είναι Έλληνας!

Κόντρα στις κορυφαίες ομάδες παίζει πάντα καλύτερα, όσοι τον παρακολουθούν το ξέρουν. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα. Αυτό που δεν παραδέχεται λόγω σεμνότητας είναι ότι οι επιδόσεις του σε σχέση με την ηλικία του και το ύψος του, συγκρίνονται μόνο με αυτές του Λάρι Μπερντ, του Χακίμ Ολάζουον και του Καρίμ Αμπνούλ Τζαμπάρ. Ιεροσυλία; Όχι, αν συγκρίνουμε αυτά που κάνει με ηλικιακά κριτήρια…

Ο πιο ολοκληρωμένος σε ικανότητες και ο πιο ελπιδοφόρος μπασκετμπολίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι Έλληνας και λέγεται Γιάννης Αντετοκούμπο. Σύμφωνοι, κατάγεται από τη Νιγηρία και εξελίσσεται στις ΗΠΑ, αλλά το παιδί νιώθει, δηλώνει και είναι Έλληνας! Και θα παίζει για 15 ακόμη χρόνια στην Εθνική μας ομάδα και σίγουρα θα ηγηθεί μεγάλων διοργανώσεων.

Κόντρα στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Cleveland Cavaliers, είχε 34 πόντους με 12 στα 17 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/10 βολές, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 τάπες! Φανταστικά πράγματα! Οι Αμερικάνοι μετά από κάθε αγώνα βάζουν τις επιδόσεις του στη χύτρα των στατιστικών δεδομένων και βγάζουν συμπεράσματα. Κάθε φορά, όλο και πιο θεαματικά. Πρόκειται για φαινόμενο. Και δεν συμπεριλαμβάνουμε καν στην εξίσωση το θέαμα που προσφέρει, πέραν της ουσίας. Τάπες, ασίστ και καρφώματα σε ημερήσια διάταξη!

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λε Μπρον Τζέιμς δήλωσε υποκλινόμενος: «Πόσο χρονών είναι είπαμε; Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση για ολόκληρο το ΝΒΑ αυτός ο παίκτης. Δεν μπορείς να βρεις έναν καλό αμυντικό να τον μαρκάρει σε όλο το ματς, καθώς παίζει τέσσερις διαφορετικές θέσεις. Αν του μοιάζω; Ούτε τόσο ψηλός είμαι, ούτε να παίξω πλέι μέικερ μπορώ…»

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Γιάννη στη μεγάλη νίκη των Bucks με 118-101:

 

Το κάρφωμά του στο 55-50 ήταν η κορυφαία φάση της ημέρας στο NBA:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα