Ο Καμπιάσο εξέθεσε (λίγο) τον Μπέντο

 

Ήταν μία ωραία ιστορία αυτή που διαδραματίστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης, αλλά κράτησε λίγο. Το ποδόσφαιρο είναι σπορ 90 λεπτών και ο Εστεμπιάν Καμπιάσο μπορεί να ανταποκριθεί μόνο στα μισά. Δικαιούται, λοιπόν, να ξεκινά σε παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην Μπεσικτάς;

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως όχι μόνο δικαιούται, αλλά επιβάλλεται. Στο 4-2-3-1 του Βασίλη Βούζα, ο Αργεντινός ήταν το αμυντικό χαφ του Ολυμπιακού το οποίο σε ένα παιχνίδι με τις γραμμές κοντά, έπρεπε με την εμπειρία του να διευθύνει πάνω από έξι παίκτες που κινούνταν τριγύρω του. Τα κατάφερε. Η ομάδα του δεν παρουσίασε κενά στον άξονα, είχε μάλλον εύκολες αναχαιτίσεις και μερικές καλές επιθέσεις που ξεκινούσαν από πίσω. Το πρώτο ημίχρονο βγήκε με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο και τον Καμπιάσο να ξεκινά και να τελειώνει την καλύτερή επίθεση των Πειραιωτών. Πρώτα ενήργησε σαν κόφτης και μετά σαν κρυφό φορ, πέτυχε μία κεφαλιά ερχόμενος με φόρα, χωρίς καν να πέσει κάτω, δείγμα του πόσο οξυδερκής και ισορροπημένος ποδοσφαιριστής είναι!

Στο β’ μέρος, όμως, ο Καμπιάσο ήταν άφαντος. Τα 15 λεπτά ξεκούρασης στα αποδυτήρια δεν ήταν ευεργετικά για εκείνον, του έκοψαν το ρυθμό και δεν κατάφερε να τον ξαναβρεί, υποχρεώνοντας τον προπονητή του να σπαταλήσει μία αλλαγή (είχε κάνει ήδη μία αναγκαστική). Στην ουσία είναι σαν να ήξερε ο Βούζας εκ των προτέρων πως θα χρειαστεί μία αλλαγή στο β’ μέρος, χωρίς στην πραγματικότητα να απαιτείται μία τέτοια για τακτικούς λόγους.

Είναι φυσιολογικό να παίζουν παίκτες με αυτό τον χρονικό ορίζοντα σε τέτοιο επίπεδο; Τι να πει κανείς, οι απόψεις διίστανται, ο Μπέντο δεν το διανοούταν, για τον Βούζα ήταν η πρώτη κίνηση.  Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό νόμισμα δύο όψεων. Ο Καμπιάσο είναι κομπιούτερ, ένας προπονητής εντός γηπέδου, ότι έπρεπε για έναν άπειρο κόουτς σαν τον Βασίλη Βούζα. Και επιπλέον, έβαλε και το γκολάκι, δείγμα της ποδοσφαιρικής του ευστροφίας, αφού δεν είναι πια σύμπτωση το ότι βάζει γκολ σε μεγάλα παιχνίδια. Αλλά το να χρησιμοποιείς έναν παίκτη που ξέρεις ότι είναι ενός ημιχρόνου δεν είναι πάντα τόσο σοφό.

Ο Καμπιάσο δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό και υπό αυτή την έννοια τώρα που είναι ακόμη ενεργός καλό είναι να χρησιμοποιείται όσο μπορεί. Ο Μπέντο δεν το έβλεπε έτσι, άλλωστε δεν ήταν υπηρεσιακός, αλλά κοιτούσε μακριά. Ίσως πολύ μακριά…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα