Ο. Κεφαλογιάννη: “Χωρίς φύλαξη τα μουσεία της χώρας”

Η Tομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με το θέμα της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στην ελληνική επικράτεια.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σπουδαίο πολιτιστικό κληροδότημα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Απαραίτητη προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας τους, μεταξύ άλλων, είναι η αποτελεσματική φύλαξή τους.

Η πρόσληψη φυλάκων προϋποθέτει σοβαρό σχεδιασμό βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και πραγματικών αναγκών.

Καθώς όμως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το έτος 2017, έχει υποστεί μείωση σε σχέση με τον αντίστοιχο του έτους 2016, ζητάμε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Κονιόρδου να μας απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια:

Σχετικά με τον συνολικό αριθμό των φυλάκων ανά κατηγορία, που πρόκειται να προσλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2017 για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Αν υπάρχει οικονομικοτεχνική μελέτη από την οποία να προκύπτει ο αναγκαίος αριθμός φυλάκων ανά κατηγορία στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους. Αν όχι, με βάση ποια κριτήρια προσδιορίζεται ο αναγκαίος αριθμός ανά μουσείο και χώρο.

Πότε προβλέπεται να δημοσιευτούν οι σχετικές προκηρύξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πλήρωση θέσεων φυλάκων, δεδομένου ότι κάποιες ισχύουσες λήγουν άμεσα, οπότε δημιουργείται άμεσο κενό, ενώ παράλληλα το διευρυμένο ωράριο των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων πρέπει να τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου 2017».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα