Ο Κολωνακιώτης χρυσοχόος, τα πανάκριβα κλοπιμαία και το κόλπο με τα φο μπιζού

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου. Επί χρόνια, λόγω σπουδών και εμπειρίας στην αργυροχρυσοχοΐα, ήταν ο επίσημος εκτιμητής των κλοπιμαίων στις υποθέσεις που εξιχνίαζε η Αστυνομία. Κάποια στιγμή, όμως, αποφάσισε να διαβεί στην άλλη όχθη του ποταμού, αυτή της παρανομίας. Ωστόσο, η δράση του έγινε κάποια στιγμή αντιληπτή και συνελήφθη.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Ας βάλουμε πρώτα τα πράγματα σε μία σειρά. Ο 63χρονος ιδιοκτήτης του παραδοσιακού και πολύ γνωστού κοσμηματοπωλείου αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία πρόσβασης σε πανάκριβα και πολύτιμα κομμάτια, τα οποία –κατά το στάδιο του ελέγχου και εκτίμησης– αντικαθιστούσε με φο μπιζού. Η αποκάλυψη της δράσης του έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι του είχαν δώσει για εκτίμηση τα κλοπιμαία που είχαν βρει στην κατοχή των κακοποιών που βασάνιζαν τα θύματά τους με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι αστυνομικοί είχαν φωτογραφίσει ένα προς ένα τα κλοπιμαία πριν τα παραδώσουν στον γνωστό κοσμηματοπώλη, προκειμένου να κάνει την εκτίμηση της αξίας και στην συνέχεια να τα παραδώσουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όταν τους επέστρεψε τα κλοπιμαία, με τα έγγραφα της εκτίμησης που είχε πραγματοποιήσει, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως έλειπαν πολύτιμα κομμάτια που είχαν αρπάξει από τα θύματά τους οι αδίστακτοι ληστές. Άμεσα ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και με ένταλμα πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του και στο κατάστημά του, κατάσχοντας τα συγκεκριμένα κομμάτια χρυσαφικών, τα οποία άλλωστε είχαν φωτογραφήσει και διέθεταν τις φωτογραφίες στο αρχείο τους.

Είχε βάλει… χέρι και στα κλοπιμαία της «Καμόρα των Ρομά»

Αμέσως μετά την σύλληψη του 63χρονου ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, που κατά καιρούς είχαν χρησιμοποιήσει τον γνωστό κοσμηματοπώλη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, που εξάρθρωσαν την μεγάλη σπείρα των Ρομά που δρούσε για 12 χρόνια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από τα πρώτα ευρήματα της έρευνας –που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη– διαπιστώθηκε πως σε πολλές περιπτώσεις ο πασίγνωστος κοσμηματοπώλης φέρεται να είχε αλλάξει κομμάτια μεγάλης αξίας με φο μπιζού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα